Hoppa till huvudinnehåll

Bondbönebolognese med bönpasta

Bondbönsbologne med bönpasta
Bondbönsbologne med bönpasta Bondbönsbologne med bönpasta Bild: Yle/Parad Media bondböna,pasta,bolognesesås

Louise Mérus vegetariska pastarätt med en touch av Medelhavet. Lämna bort osten till garneringen så passar rätten både veganer och glutenallergikier.

Ingredienser

Anvisningar: 

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, cirka 3-5 minuter.

Skala och finhacka löken och vitlöken.

Skala palsternackan och moroten och skär i små tärningar.

Fräs löken och rotfrukten i olivolja i en rymlig stekpanna.

Tillsätt bondbönekrosset, hälften av buljongen, tomatkross och timjan.

Koka på svag värme i 10–15 minuter. Tillsätt vätska efter behov.

Smaksätt med salt, peppar och eventuellt socker.

Dekorera med färsk timjan och servera med pasta och riven parmesanost.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi