Hoppa till huvudinnehåll

Örtiga köttbullar

Köttbullar
Örtiga köttbullar med chilimajonnäs Köttbullar Bild: Yle/Parad Media köttbullar,Valborgsmässoafton,första maj,efter nio

Köttbullar blir fin festmat då man kryddar upp dem med örter, vitlök och sesamolja. Servera köttbullarna med chilimajonnäs som dipp.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Skala och skär löken fint och lägg i en skål, blanda i ägg och vatten, lägg sedan i köttfärsen och blanda väl.

2. Krydda med salt, peppar, vitlök och sesamolja. Rulla sedan köttbullarna med fuktade händer.

3. Stek köttbullarna i matolja, skaka pannan så att de bryns jämnt på alla sidor tills de är genomstekta.

4. Servera köttbullarna med chilimajonnäs.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi