Hoppa till huvudinnehåll

potatisar

 • Portion med potatisgratäng och grisnacke

  Potatisgratäng med jordärtskocka och ingefära

  28.09.2016Recept
  Potatis, jordärtskocka, ingefära och tryffel hänger ihop både botaniskt och smakmässigt. Kombinationen blir här en underbart smakrik gratäng. Genom att låta potatisen sjuda upp i gräddmjölken innan gratinering frigörs stärkelsen och vi får en härligt krämig konsistens. Till vår gratäng serverade vi nystekt mangold med grisnacke
 • Fiskaren Ove Nysund och Elin

  Oves lakrecept

  12.02.2016Recept
  Laken är för många starkt förknippad med julbordet, men är en utmärkt matfisk hela vintern. Den kan verka slemmig och lite skrämmande, men köttet är ljust och mört och rommen är en riktig delikatess. Om man vill fiska lake ska man göra det på vintern, eftersom den trivs i kalla och mörka vatten. Det finns många olika sätt att fiska lake - med nät, lakkrokar eller ryssja.
 • En portion strömmingslåda

  Rökt strömmingslåda med pressad potatis

  21.10.2015Recept
  Dags att modigt ta tag i strömmingsflundran gott folk! Färsk har den en härligt frisk smak och är jätteenkel att tillreda. Vi piffar till strömmingslådan med en enkel kallrökning i ugnen, en smak som tillsammans med rejält med purjolök och dill passar strömmingen utmärkt.
 • Fisksoppa gjord på lokal fisk

  Fisksoppa från grunden

  16.09.2015Recept
  Viktigaste ingrediensen i en riktigt god soppa är buljongen. Vi gjorde vår fisksoppa på lokalt fångad abborre och sik, totalt använde vi fyra kg fisk. Den goda buljongen som eventuellt blir över passar utmärkt som bas i en god fisksås, risotto eller att vända in i en pastarätt. Den lämpar sej också utmärkt att frysa in för senare användning.
 • Grillade abborrknyten med grönsaker

  Grillade abborrknyten med grönsaker

  11.03.2014Recept
  Färsk, nyfångad fisk i knyten bjuds det på då fiskaren Tom Blom får välja. Tillsammans med Elin tillreder han denna läckra och enkla rätt på den fångst de fått under sitt vinterfiske. I en kort video visar Tom Blom visar hur du enkelt filéar en abborre!