Hoppa till huvudinnehåll

saltlag

 • Grissida med äpple

  Äppel och glaserad gris

  17.05.2016Recept
  Filip Langhoffs ugnsstekta grissida är glaserad med äppelblomssirap och serveras med nykål och äpplen. Påbörja rimning föregående dag, det övriga lagas som litet finare husmanskost.
 • Stekta andhjärtan med lök och granskott.

  Stekt gräsandshjärta

  11.05.2016Recept
  Rimmat och stekt hjärta är en riktig delikatess vare sig det är fråga om sjöfågel eller större vilt. Med varsam hantering är stekt andhjärta lika gott som bättre styckningsdelar, t ex inre filé.
 • Stekt andbröst, rilette på andlår, inlagda gurkor och morötter.

  Rilette på gräsand

  11.05.2016Recept
  Rillette eller rillettes är kött som kokats i fett, finfördelats och kryddats. Denna paté introducerades i det franska köket på medeltiden. Filip Langhoffs rilette är tidsdryg, men en mycket fin sidorätt på en tallrik med stekt andbröst.
 • Smörstekt gös med broccoliblommor och bernaisesås.

  Smörkokt gösrygg med broccoli och bearnaisesås

  31.03.2016Recept
  I Fiiip Langhoffs lätta fiskrätt får gösen ett stadigt flankstöd av broccolin och smörkrämen. Med litet omsorg och koncentration vid spisen gör du en rätt som imponerar på de flesta.
 • Gössoppa

  Filip Langhoffs gössoppa

  31.03.2016Recept
  Den bästa soppan får du om du använder fiskens alla delar. Filip Langhoffs gössoppa är en kombination av kotletter och en utsökt buljong med en touch av vitt vin och fänkål.
 • Rökt gös med inlagd gurka och gräddfil med äpple.

  Helrökt gös med inlagd gurka och äppel i gräddfil

  31.03.2016Recept
  Filip Langhoffs snabbgrillade förrätt där gösen får en fin röksmak av halm och fräsch syra av inlagd gurka och en gräddfilssås med äpplen.
 • Grillad lammkarré, sadel, ribs och hjärta

  Filips grillade lammrätter - hjärta

  21.03.2016Recept
  När gästerna är bjudna och grillsäsongen som bäst gör du rätt i att skaffa dig ett helt lamm. Hjälp vid grillen får du av Filip Langhoffs recept på olika delar; hjärta, karré, rygg och ribs.