Hoppa till huvudinnehåll

tomater

 • Klar kräftsoppa

  Soppa på kräftor

  26.05.2016Recept
  Filip Langhoff tar vara på kräftskalen från gårdagens skiva och lagar en soppa med smak av tomat, fänkål och vitt vin.
 • supertunn club sandwich

  Strömsös club sandwich

  28.04.2016Recept
  En klassisk klubbsmörgås i sin bästa tappning någonsin! Med alla smaker i varje tugga. Saftig av grönsaker, med sälta av bacon och kycklingfilé och med ett krämigt sting av pepparrotsmajonnäs. Till lunch eller kvällsbit - se till att du provar Strömsös supertunna club sandwhich!
 • Fisksoppa gjord på lokal fisk

  Fisksoppa från grunden

  16.09.2015Recept
  Viktigaste ingrediensen i en riktigt god soppa är buljongen. Vi gjorde vår fisksoppa på lokalt fångad abborre och sik, totalt använde vi fyra kg fisk. Den goda buljongen som eventuellt blir över passar utmärkt som bas i en god fisksås, risotto eller att vända in i en pastarätt. Den lämpar sej också utmärkt att frysa in för senare användning.
 • En portion Osso buco med papardelle.

  Osso buco med grillad karaktär

  09.06.2015Recept
  Paul lagar Osso buco som en somrig, lätt gryta. För karaktär grillas köttet på kolgrill innan långsam bräsering. Osso bucon serveras med nykokt papardelle, nyriven parmesan och en enkel tomatsallad.
 • Libanesiska köttbullar i tomatsås

  Libanesiska köttbullar i tomatsås

  27.11.2014Recept
  När Ahmed Hassan gästade Mat och prat lagades inte somalisk mat utan libanesisk. Maggie Lindholm ledde arbetet i köket som resulterade i libanesiska köttbullar med en smakrik tomatsås.
 • Freddis råghamburgare

  Freddis rågburgare

  20.10.2014Recept
  Fredrik Smulter, regerande världsmästare och världsrekordhållare i bänkpress, bjuder på sin hälsosamma och mättande rågburgare. Smakmässigt är det rödlöken som gör det, säger han, så snåla inte med den!
 • Raw zucchinipasta med tomatsås och pesto

  Raw zucchinipasta med tomatsås och pesto

  26.03.2014Recept
  Vilka dofter - och vilka underbara, rena smaker! Ingen ugn, ingen spis, bara fräscha ekologiska råvaror, mixer och kyl. Systrarna Rosanna och Maria Lundström tillreder en matig pastarätt med smak av tomat och avokado