Innehåll från Recept
Huvudinnehåll
Strömsös matquiz: Vilken är världens dyraste krydda och hur många finländare äter julskinka?
Hur många frågor svarar du rätt på?
Skapa känslan av hotellfrukost hemma – gör en knaprig granola och spara en slant
Här är ett basrecept som kan varieras efter egen smak.
Här är tretton godsaker du kan ge i gåva eller ställa på ditt eget julbord
Sylt och senap, sött och salt, glögg och godis, med mera.
Änglamat är genvägarnas dessert – här serverar vi den med en ultrasnabb, salt kolasås, som du bara rör ihop
Vispad grädde, bär och kex är allt som behövs.
Här är pizzan som funkar bäst i hemmaugnen – så här gör du för att lyckas med den italienska tjockpizzan
Pizzan bakas på hela plåten och liknar ett focacciabröd.
Smaksatt syrup är enkel att göra själv – här är tre olika siraper, en med rönnbär, en med nypon och en med kanel
Perfekt att använda till efterrätter och drinkar.
”Karelska piroger är goda” – Karisunga lär sig laga mat på inhemska råvaror
Ny matkampanj för svenskspråkiga skolungdomar.
Strömsös matquiz: Vad är det som händer då man blindbakar och var i världen växer pärlcouscous?
Svara på tio frågor och få mattips på köpet.
Minska matsvinnet och gör en asiatisk pytt med trötta grönsaker och ris – koreansk bibimbap är som gjord för kylskåpsrensning
Enkelt sätt att bli kvitt grönsaksstumpar och salladsrester.
Vi borde alla äta mer goda och billiga baljväxter – här är mustiga böngrytan som omvänder skeptikerna
Fem tips på hur du får in mer bönor i matlagningen.
Gillar du surt ska du testa rumänsk bönsoppa med citron – ciorba de fasole är både billig och god
Selleri och citron sätter smak på bönorna.
Sylt helt utan tillsatser – lär dig att ta tillvara säsongens bär och frukt så de håller länge
Tips på hur du får bra konsistens och smak på sylt och gelé.
Pumpa ger efterrätten en krämig och lyxig konsistens – baka en pepparkaksdoftande pumpapaj och servera med trendig pumpalatte
Här är kockens fem trix för att få till en perfekt paj.
Strömsös matquiz: Vad kallas grönsaken och när kom hamburgaren till Finland?
Svara på tio frågor och få mattips på köpet.
Höstrecept: Paj med havtornscurd och italiensk maräng bjuder på en fulländad sötsyrlig smakkombination
Havtorn är Finlands mest näringsrika bär.
Treåringar pratar inte som förr – nu vill Österbottens välfärdsområde börja skriva ut läsrecept
Planen är att rådgivningar och bibliotek ska samarbeta.
Skogen är full av lingon – här är några tips om du vill göra annat än sylt av dem
No bake cake, bärremmar och lingonlassi är höstsäsongens godis.
Löjligt enkel, billig och god – Waldorfsallad görs av äpple och selleri och passar också som vegetarisk skagenröra
Servera salladen på ett kryddigt kumminbröd.
Vilket svampår – vi bjuder på receptinspiration
Hösten har fört med sig många glada utfärder till skogs. Och skogen har levererat. Svamp, i mängd och massor. Vad ska du göra av allt du plockat? Vi bjuder på sju förslag.
Planksteken från 70-talet gör comeback – nu med mindre kött och mer grönsaker
Bjud på ögonmat med rena smaker.
Strömsös matquiz: Hur mycket är en tesked och vad menar kocken då hen säger ”mise en place”?
Hur många poäng fick du?
Lycka kan vara ett träd med omogna plommon – lägg in dem och du får alldeles egna nordiska oliver
Det här är konservering på en ny nivå.
Bjud på grillfest med medelhavsinspirerad middag – så här tillreder du mat för många
Allt går att förbereda dagen innan.
Vad kan man göra av de sura rönnbären? Plocka av överflödet och gör din egen nordiska kapris
En syrlig inläggning med karakteristisk sälta.
Rädda blomkålen från att ruttna på åkern – här är fem tips på vad du kan göra av den
Använd blomkål istället för ris eller i pizzabotten.
Strömsös matquiz: Vad är det som gör lingonsylten geléig och hur var det nu med det röda köttet?
Hur många frågor svarar du rätt på?
Strömsös matquiz: Är bellini en drink eller en liten korv och vad tusan är vichyssoise?
Hur många frågor svarar du rätt på?
Matquiz: Hur gör man en 1-2-3 lag eller vad gör man då man blancherar?
På köpet får du flera nya matlagningstips.
Fixa eurovisionsfesten med neongrönt färgtema – här är fem tips på drinkar och dipp till lördagen
Guacamole och mojito i Käärijäs nyanser.
Tycker du det är svårt att tillreda fisk? Då ska du testa ecuadoriansk ceviche
Här bjuder vi på ett enkelt recept med popcorn.