Innehåll från Recept
Huvudinnehåll
Höstrecept: Paj med havtornscurd och italiensk maräng bjuder på en fulländad sötsyrlig smakkombination
Havtorn är Finlands mest näringsrika bär.
Treåringar pratar inte som förr – nu vill Österbottens välfärdsområde börja skriva ut läsrecept
Planen är att rådgivningar och bibliotek ska samarbeta.
Skogen är full av lingon – här är några tips om du vill göra annat än sylt av dem
No bake cake, bärremmar och lingonlassi är höstsäsongens godis.
Löjligt enkel, billig och god – Waldorfsallad görs av äpple och selleri och passar också som vegetarisk skagenröra
Servera salladen på ett kryddigt kumminbröd.
Vilket svampår – vi bjuder på receptinspiration
Hösten har fört med sig många glada utfärder till skogs. Och skogen har levererat. Svamp, i mängd och massor. Vad ska du göra av allt du plockat? Vi bjuder på sju förslag.
Planksteken från 70-talet gör comeback – nu med mindre kött och mer grönsaker
Bjud på ögonmat med rena smaker.
Strömsös matquiz: Hur mycket är en tesked och vad menar kocken då hen säger ”mise en place”?
Hur många poäng fick du?
Lycka kan vara ett träd med omogna plommon – lägg in dem och du får alldeles egna nordiska oliver
Det här är konservering på en ny nivå.
Bjud på grillfest med medelhavsinspirerad middag – så här tillreder du mat för många
Allt går att förbereda dagen innan.
Vad kan man göra av de sura rönnbären? Plocka av överflödet och gör din egen nordiska kapris
En syrlig inläggning med karakteristisk sälta.
Rädda blomkålen från att ruttna på åkern – här är fem tips på vad du kan göra av den
Använd blomkål istället för ris eller i pizzabotten.
Strömsös matquiz: Vad är det som gör lingonsylten geléig och hur var det nu med det röda köttet?
Hur många frågor svarar du rätt på?
Strömsös matquiz: Är bellini en drink eller en liten korv och vad tusan är vichyssoise?
Hur många frågor svarar du rätt på?
Matquiz: Hur gör man en 1-2-3 lag eller vad gör man då man blancherar?
På köpet får du flera nya matlagningstips.
Fixa eurovisionsfesten med neongrönt färgtema – här är fem tips på drinkar och dipp till lördagen
Guacamole och mojito i Käärijäs nyanser.
Tycker du det är svårt att tillreda fisk? Då ska du testa ecuadoriansk ceviche
Här bjuder vi på ett enkelt recept med popcorn.
Alkoholfria bubblor trendar då vi väljer dryck till festen – här får du tips på två goda drinkar med mousserande vin
En mörk 80-talsklassiker gör också comeback.
Ogillar du beniga fiskar? Gör havets wallenbergare av gädda, mört eller braxen
Med en mixer fixar du festmat på kort tid.
Rårivet och mimosaägg till påsk: ”Det här är så som jag minns det från när jag var barn”
Julien Huéber: En rätt som passar hela familjen.
Allt annat än snabbmat – att koka traditionell memma tar sex till åtta timmar
Vill man ha memman i en näverlåda ska den göras på sommaren.
Säg farväl till misslyckade äggröror – med det här enkla knepet får du en garanterat krämig röra som håller sig perfekt i timmar
Testa också kryddiga ägghalvor eller deviled eggs.
Förvandla överbliven gröt till mättande plättar – har du lite tid över kokar du ihop en het tjinuskisås medan du steker
Du kan använda vilken sorts gröt som helst i smeten.
Bjud på enkel mat i lyxförpackning – ugnsbakade ägg i tunnbröd är en festlig rätt till frukost eller brunch
Ägg blir extra krämiga och goda i ugnen.
Kaffe eller vitaminer till frukost? Här är två morgondrinkar för en festligare start på dagen
Två alkoholfria drinkar som passar både frukost och brunch.
Kan man göra pasta av vitkål? Nej, men den här enkla rätten fyller samma funktion, enkel vardagsmat för en billig peng
Testa vitkålspasta med syrlig sandefjordssås.
Låter morotssoppa tråkigt? Här har du tre enkla tips för att snofsa till billig solgul vardagsmat
Kombinera goda smakkompisar.
Blanda till en ansiktstvätt av rosenvatten och honung
Ansiktstvätten går att använda på hela kroppen.
Vill du bjuda på vegetariskt som också går hem hos köttätare – smörbakad rotselleri med en klassisk hollandaise är ett hett tips
Oskar Mendelin bjuder på sin favoritgrönsak.
Vill du göra ett långkok på bara 30 minuter? Med en tryckkokare fixar du en mör osso buco medan gästerna väntar
Servera köttet med en fräsch gremolata och du är i mål.