Hoppa till huvudinnehåll

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept

  • Senapspicklad gurka

    Snabblagad läckerhet som står sig i veckor.

    Snabbpicklad gurka hör kylskåpet till, det ger fräschör till de flesta maträtter. Här har vi tillsatt kokta senapsfrön för lite extra smak.

  • Senapssås

    Utsökt till förslagsvis griskotletter.

    Gör din senapssås mild eller stark, men här är ett gott och enkelt basrecept på såsen som ger en härlig brytning till söta rotsaker och grillat kött.

  • Rövarrotsaker med grillade fläskkotletter

    Tillredning nedgrävd i het grop ger saftighet och sötma.

    Rotsaker nedgrävda i en het grop i marken blir saftiga och söta. Vi använde potatis, morot, rotselleri och majrova, vilket blev fantastiskt gott med lite grillat kött till.

  • Renskavsklämma med svamp, lingon och mandelpotatis

    Man kommer långt med en murbottenspanna eller muurikka och en öppen eld. Paul tillredde renskavsklämma första gången på ett fjäll tillsammans med 20 st vandrare – en måltid han fortfarande minns med värme.

  • Resematkorg

    Här tips på varmrätt och efterrätt i sportlovstider. Paul upplivar den borttynande resematkorgen från tiden då man hade med sig hemlagade matsäckar istället för inplastade smörgåsar från någon bensinstation.

  • Raclette - hur du gör det lätt

    Ursäkta det halvtaskiga rimmet. Men vi är så glada att kunna presentera ett sätt att göra den schweiziska racletten tillgänglig för alla - den är nämligen utmärkt vardagsmat.

  • Grillade abborrknyten med grönsaker

    Då yrkesfiskaren Tom Blom får välja hur han helst tillreder de nyfiskade och fileade abborrarna, blir det i knyten på grillen tilsammans med grönsaker och ost.