Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från Recept

Huvudinnehåll

Tara och Malin sitter och äter vid ett bord i andra säsongen av Kan vi bara få njuta

Mindre stress och mera chill – Tara Junker och Malin Öhman från serien Kan vi bara få njuta hittar det sköna och roliga i den mörka vintern

December är här och vi börjar längta efter den mysiga idylliska julen från sagoböckerna. Men december är inte alltid lugn och stämningsfull. Julen för även med sig en hel del stress och ångest för vissa av oss.

Mat på öppen eld.

Mat för vinterutflykten – varm choklad, fikonsmulpaj och galette med spenat

En lyxig matsäck för den som orkar ta med sig en stekpanna på skidturen.

En nyårsmiddag.

Mat för nyår och det nya året – gröt med kolasås, lyckokakor och kålrotssoppa

Recept på vintermat som passar både på nyår och under kalla vardagar i januari.

En färgglad silltallrik.

Ett enklare julbord i ny tappning – silltallrik, saffransrisotto och tiramisu

Den här julmenyn består av traditionella ingredienser i en ny tappning.

Ett par händer bryter ett en bit av ett frasigt vitlöksbröd.

Vitlöksbröd tar dig genom vintermörkret

En mustig aubergineragu, vitlöksbröd, radicchiosallad och clementinkaka. Det här är recepten som gör att Tara Junker och Malin Öhman från matprogrammet Kan vi bara få njuta klarar vintermörkret.

På bilden syns en gädda med rotfrukter på en tallrik. I bakgrunden syns en tavla med guldram, motivet är en man med fiskar.

Märgkaka, Wynbärs Bubbert och kalvgelé – smaskiga recept från 1700-talet ges ut digitalt

Webbplatsen innehåller sammanlagt 1 111 recept, råd och rön.

En man klädd i förkläde som står i ett kök och håller ett tårtfat med en äppelpaj på.

Baka en fransk Quiche Lorraine och en syrlig äppelpaj av samma deg: klassiska pâte brisée

Degen ska arbetas snabbt och vila kallt för extra frasighet.

Matlagningsläger i köket

Matlagningsläger på höstlovet är jättepopulärt: ”Jag tycker mest om att skära morötter och gurka”

Pad Thai, plättar och stekta bananer står på menyn på höstlovets matlagningsläger i Kyrkslätt. Luckan Kyrkslätt ordnar sitt första matlagningsläger på höstlovet, och intresset har varit enormt.

Torkade grönsaker i burkar.

Torka grönsakerna som blir över – ett bra sätt att minska matsvinnet

Torkning är ett hållbart sätt att ta vara på överskottet.

Glasburk med chili i olja

Ta hand om höstens överflöd – att lägga in är ett sätt att spara det goda till senare

Äpplen, gurkor, tomater, chili och vitkål är som finast just nu.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida