Innehåll från Recept
Huvudinnehåll
Vill du äta mer billig, inhemsk potatis? Gör kroppkakor, kungen av potatisrätter och servera med tre olika fyllningar
Kroppkakor är Sveriges gåva till husmanskosten.
Jag har alltid vetat att jag en dag kommer att jobba som kock i Strömsö, säger Oskar Mendelin och det är nu det händer
”Det känns sjukt bra och pirrigt.”
Syrlig lemoncurd utan mjölk – perfekt till en fluffig pavlova
Lemoncurd passar också som pålägg.
Gillar du mat som räcker hela veckan? Testa baeckeoffe, en fransk variant på kött och potatis som nästan lagar sig själv
Värmande gryta med smak av vitt vin och grönsaker.
Mexikanska chimichangas, krämig morotssoppa och en klassisk chokladkaka – testa tre smaskiga veganrätter!
Sonja och Janne går med i veganutmaningen.
Stort tack till alla som hjälpt Strömsö att fira 20 år i rutan och tusen tack för alla foton – bilderna visar att det har byggts, pysslats och grejats intensivt i år
Hundratals bilder har vi fått – här är ett urval.
Här är era bästa strömmingsrecept till julen – vi på Strömsö har valt fem favoriter
Kanske något till ditt julbord i år.
Vill du ha lättlagad vardagsmat som också passar på julbordet? Pepparrot och strömming är den perfekta smakkombinationen
Pepparroten ger sting till den här rätten.
Vill du bjuda på en verklig smaköverraskning? Strömmingslåda med pikant smak av blåmögelost och blåbär är ett hett tips
God som varm, ännu godare som kall.
Efter otaliga försök fick Jani Malmberg sin morfarsfars strömming att smaka precis som den skulle – här är parlamentströmmingen
HP-såsen gör susen i den här strömmingsinläggningen.
Senapsströmmingen som blev en släkttradition – den här har funnits på julbordet i 50 år
Det blir ingen jul utan den här rätten.
Vill du ha smakrik ögonmat på julbordet? Då är boquerones på strömming ett utmärkt alternativ
Spansk tapasklassiker i färgrik nordisk version
Blir julskinkan dyr? Satsa på en kollektiv julskinka
Marthaförbundet har många tips för billigare skinka.
En krämig pastej med picklat passar perfekt på julbordet – röda linser är huvudingrediensen och smaksättningen klassisk
Linspastejen är vegetarisk och går utmärkt att frysa in.
Picklade grönsaker med svamp är ett billigt och lyxigt tillbehör – i en enkel 1-2-3 lag bibehålls både krisp och färg
Att konservera behöver inte vara speciellt krångligt.
Få ut mer av grisen än bara bacon och skinka – en prima lever blir utan alltför stort besvär en bredbar pastej
Lär dig göra en klassisk leverpastej.
Vill du ha ny inspiration till julens fiskbord? Kocka med Michael Björklund och Matias Jungar, recept och inköpslistor hittar du här
En cookalong från Strömsö med julens fiskdelikatesser.
När du har lust att göra riktigt chilihet mat – en läskande lassi med lingon dämpar elden i munnen
Lassi påminner om smoothie och passar också som mellanmål.
Värm din frusna vintersjäl med ett solgult cornbread – jalapeño ger hetta i både kaka och bröd
Fyra jalapeños och en skvätt marsalavin sätter smaken.
Fira självständigheten med den godaste maten – här är Strömsös bästa recepttips
Allt från snacks till tapas, ät dig mätt på allt gott!
Mindre stress och mera chill – Tara Junker och Malin Öhman från serien Kan vi bara få njuta hittar det sköna och roliga i den mörka vintern
December är här och vi börjar längta efter den mysiga idylliska julen från sagoböckerna. Men december är inte alltid lugn och stämningsfull. Julen för även med sig en hel del stress och ångest för vissa av oss.
Tycker du det är krångligt att göra glass – kokosgrädde och socker är faktiskt det enda som behövs
Glassen är mjölk- och äggfri och passar även allergiker.
Mat för vinterutflykten – varm choklad, fikonsmulpaj och galette med spenat
En lyxig matsäck för den som orkar ta med sig en stekpanna på skidturen.
Mat för nyår och det nya året – gröt med kolasås, lyckokakor och kålrotssoppa
Recept på vintermat som passar både på nyår och under kalla vardagar i januari.
Ett enklare julbord i ny tappning – silltallrik, saffransrisotto och tiramisu
Den här julmenyn består av traditionella ingredienser i en ny tappning.
Vitlöksbröd tar dig genom vintermörkret
En mustig aubergineragu, vitlöksbröd, radicchiosallad och clementinkaka. Det här är recepten som gör att Tara Junker och Malin Öhman från matprogrammet Kan vi bara få njuta klarar vintermörkret.
Har du svårt att fixa till det där gröna på tallriken varje dag – gör en dundersats färggrann och festlig vardagssallad som håller flera veckor
Färg och grönt är viktigt till alla måltider.
Det finns ett ökat utbud av växtbaserade proteinkällor – vi kollar hur lätt det är att hitta rätt i butikshyllorna
Urvalet ökar men konsumenterna är ännu inte vana.
Dela ditt bästa julströmmingsrecept med oss – har du tur gör vi det i direktsändning den 19 december
Michael och Matias efterlyser smarriga strömmingsrätter.
Trött på djupfrysta fiskpinnar? Testa Michael Björklunds färskostfyllda strömmingsfiléer med frasig pankopanering
Testa på Micke Björklunds friterade strömmingspinnar.