Innehåll från Recept
Huvudinnehåll
Laga mat på ett stormkök – här får du två enkla recept och fyra snabba tips!
Kostvetare Silvia Englund ger dig inspiration i uteköket.
Det doftade jul i köket året runt på Stensböle gård - Barbro Hästeskos hushållsbok speglar ståndslivet i Borgå på 1700-talet
Kanel, socker och citron var stapelvaror i kryddskåpet.
Gillar du bullar? Då kanske kardemummapotatis är någonting för dig
En bubblare för julbordet.
Vinstuvad lax med kapris, nejlika, smör och rödlök – du hör väl hur gott det kan bli?
Rätt för både vardag och fest.
Söta rödbetsplättar med farinsocker, muskot och konjak – en oväntad smakkombination som ger rödbetan ett lyft
Enkel men festlig vegetarisk matlagning.
En solgul söt saffranspaj är lätt att laga och passar utmärkt som dessert på julen
Servera i små portioner med syrliga bär.
I år griljeras Strömsös julskinka med pepparkaka – en smakrik blandning av sött och salt
Testa med bara några skivor av skinkan.
Enkel vitkålsstuvning med krispigt osttäcke – billig vardagsmat med sting
Här kryddar vi med nejlika.
Bjud på middag som på 1700-talet – glöm allt det där med förrätt, huvudrätt och efterrätt
Sött och salt på julbordet - servera allt på samma gång.
Följ fransmannens fem råd och bli en gladare surdegsbagare
Det behövs bara mjöl och vatten till ett gott bröd.
Strömsös krämiga saffransfudge är vegansk, mjölkfri och glutenfri – på 30 minuter kokar du julgodiset som alla kan äta
Nötterna går att ersätta med solrosfrön eller pumpakärnor.
Baka en söt saffransfocaccia – ett saftigt vetebröd med punschrussin
Ett saftigt alternativ till torra lussebullar.
Micke Björklund tipsar om det perfekta tilltugget till självständighetsdagsfesten
Regnbågstartar på bordet i år.
Bocka av julsysslorna i tid – stek smakrika kalkonköttbullar med Ellas klassiska kryddning
Nejlika och apelsin hör julen till.
Strömsö presenterar cumberlandsåsen – julbordets syrliga “universalsmörja” som görs på inhemsk bärgelé
Enkelt och gott, du rör ihop den på 10 minuter.
Alla dina gamla skruttiga ostkanter kan bli en delikatess - gör Strömsös krukost för att minska matsvinnet
Återvinning för kreativa kockar som gillar det enkla.
Lök på tre sätt
Billigare mat får man leta efter.
Ugnsbakade rödbetor med crème fraîche-gravad strömming
En oväntat god och billig kombination.
Har du rökt i hemmaugnen? Börja med att testa Strömsös enkla strömmingslåda
Experimenterande matlagning är skoj.
Att göra riktigt bra sushi kräver tid, tålamod och talang – Hang Doan gör 300-400 sushibitar varje dag
Nu kan du testa Hangs sushi hemma i köket.
Micke Björklund vann svenska Robinson 2020 genom att vara snäll och att laga god mat – nu kan du testa hans kassavarisotto
I Strömsö använder han betydligt fler ingredienser.
Från mixern till glaset på några minuter – tre enkla mocktails
Mixade mocktails med mango, vattenmelon och äppel.
Testa bästa säsongsmaten – trattkantareller med bönor, ärter och parmesan
Nu är bästa tiden för att plocka trattkantareller.
Hör du till de som ogillar svamp? Här några läckra recept som matentusiasten och kokboksförfattaren Tara Junker tagit fram med tanke på kräsna gommar
Här tre goda recept med svampar som snärjer den kräsne.
Nyckeln till umami – så passar japansk sake in i det nordiska köket
Rätt tilltugg ger sake en naturlig plats i nordiska kök.
Spetsa till maten med japansk sake – tre enkla recept på umamirika tilltugg du kan göra hemma
Sake lyfter smakupplevelsen av vanliga nordiska rätter.
Förstärk smaken på dina grillade grönsaker – gör en escalivada
Grilla först - marinera sedan!
Gör en svamppaj med bacon – få ut det bästa av både soppar och taggsvampar
En korg blandsvamp blir en härlig paj som smakar skog.