Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Österbotten

 • Stort intresse för Viria-aktier igen

  Också småägare erbjuds 1000 euro per aktie.

  Många österbottniska aktieägare har under den senaste tiden blivit erbjudna 1000 euro för en Viria-aktie Det är olika aktörer som vill köpa Viria- aktier, alltså före detta Anvia aktier.

 • Nedervetil skola byggs före Terjärv skola

  Skolorna kommer kosta omkring 10 miljoner.

  Två stora skolprojekt väntar i Kronoby. Renovering eller nybyggen är aktuella i både Nedervetil och Terjärv. Kommunens ekonomi är redan ansträngd och nu tillkommer investeringar på cirka 10 miljoner euro.

 • Häftig brand förstörde egnahemshus i Karleby

  Svårsläckt brand i trähus på Uleåborgsvägen.

  En brand förstörde ett egnahemshus på Uleåborgsvägen i Karleby på onsdagen. Inga personskador uppstod men husdjuren omkom i branden. Brandkåren fick larm om branden i ett egnahemshus på Uleåborgsvägen strax innan klockan 17 på onsdagen. Trähuset brann häftigt när brankåren anlände. Inga människor skadades i branden men husdjuren kunde inte räddas.

 • VPS tappar sin lagkapten – Lampi avslutar karriären

  "Det här var inget plötsligt beslut".

  Veli Lampi väljer att avsluta karriären efter den här säsongen. 33-åringen har spelat för klubben de två senaste säsongerna och har tidigare varit proffs i bland annat Schweiz och Holland.

 • Matias Strandvall: "Mitt mål är inte att nå OS"

  Flytten till Vasa gav förbättrade träningsförhållanden.

  Cirkeln har slutit sig för skidåkaren Matias Strandvall. Han har återvänt till sina rötter i Vasa och Vörå och har fullt fokus på att ta revansch för OS-missen 2014. Men målet är inte att bara nå OS.

 • Akta dig för överträning

  Lyssna på kroppens signaler för en balanserad träning.

  När det blir en obalans mellan träning och återhämtning hinner inte kroppen reparera och bygga upp. Det kan leda till kronisk trötthet, mindre stresstålighet och sämre reglering av blodsockret.

 • Vasa ändrar utseende - allt fler byggprojekt

  Husbyggare räknar med att Vasa växer.

  I Vasa byggs det mer än tidigare. Många större projekt är under planering och det syns allt fler lyftkranar i stadsbilden. Men det finns ett litet orosmoment: Befolkningsmängden har nämligen minskat den senaste tiden.

Åboland

Västnyland

Östnyland