Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Österbotten

 • "Vasa har goda chanser att få Teslas Gigafactory"

  Det tror Jakobstadsbördige Peter Fellman på Dagens Industri.

  Resten av Finland har nu - i stort sett - slutit upp bakom Vasa i försöken att få Teslas europeiska Gigafactory till Österbotten. Vasa har lika stora chanser som de andra orterna som tävlar om Gigfactory, tror Peter Fellman på Dagens Industri.

 • Unga pedersörebor tänker rösta i kommunalvalet

  Kan bli dyrt att hålla igång alla skolor tror Bennäsbo.

  Pedersöre mårar på och siffrorna är goda överlag jämfört med många andra kommuner. Skol- och dagvårdsnätet är en fråga inför framtiden, skall kommunen lyckas hålla fast vid sin gamla målsättning att upprätthålla byskolorna?

Åboland

Västnyland

 • Hanko Futsal Club vann tajt match i Askola

  Alexander Österlund avgjorde i slutet.

  Hangölaget Hanko Futsal Club tog en ny på söndag eftermiddag i herrarnas division 2 i futsal. Den här gången besegrade tabelltvåan HFC Mäntsälän Urheilijat i Askola.

 • Snöskoteråkare drunknade i Ingå

  Den döde är en man strax under 50 år.

  En snöskoteråkare omkom i går kväll efter att ha gått genom isen i Ingå skärgård. Mannen begav sig ut på isen utanför Södra Svartö för att testa en gammal snöskoter.

Östnyland

 • De förälskade sig i finska skolan i Tenala

  Unga företagare satsar på läger och kursverksamhet.

  Borgåfödda Victoria Lindqvist och Helsingforsbon Jon Lindström skulle äta vegetariskt i Tenala. Men restaurangen i den gamla skolbyggnaden hade stängt. Fem år senare ordnar det relativt nyinflyttade paret kurser och läger i den 900 kvadratmeter stora, före detta skolbyggnaden.

 • Strandvägen i Lovisa klar på hösten

  Invånarna ser fram emot en snygg och bastant strandväg.

  Det omfattande reparationsarbete som nu pågår på Strandvägen i Lovisa ska vara klart till hösten. Vägavsnittet nära Skeppsbron ska vara i körskick redan på sommaren.