Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

 • Museiverket tvivlar på vrakmuseum vid Salutorget

  Bärgning dyr och svår, konserveringsarbetet ännu svårare.

  Museiverkets generaldirektör Juhani Kostet ställer sig tvivlande till tanken på ett museum kring vraket Vrouw Maria. Ledamot Terhi Koulumies gjorde förra veckan en motion i Helsingfors stadsfullmäktige om att utreda möjligheten att bärga vraket och bygga ett museum på tomten vid Salutorget där Guggenheimmuseet skulle ha byggts. – Att lyfta skeppet är inte det bästa alternativet för forskarna, det bevaras bäst under havsytan där det ligger, säger Kostet.

Österbotten

 • Snöfall kan minska hundbajslukt i Vasa

  Många har frågat vad det är som luktar.

  De som plågats av hundbajslukt i Vasa den senaste tiden kan hoppas på en försvagad odör de närmaste dagarna. Väderleksprognosen utlovar snöfall på onsdag vilket borde minska luktproblemet.

 • "Vi ser er och tillsammans ser vi fler"

  Wasa Teater bjöd in till samvaro med asylsökande.

  Det var rena Konstens nattstämning på Wasa Teater då teatern bjöd in asylsökande och österbottningar till en gemensam kväll till förmån för kampanjen We see you.

Åboland

 • Halkan har sysselsatt sjukhusen i sydvästra Finland

  Många patienter med halkrelaterade skador.

  Halkan har minst sagt sysselsatt sjukvården i sydvästra Finland under början av den här veckan. Bland annat i Åbo och i Loimaa har vårdinrättningarna märkt av ett betydligt större antal patienter med halkrelaterade skador.

 • Plugga vid ÅA: Statskunskap är inte bara för politiker

  Politik, makt och statsstyre intresserar statsvetarna.

  - Vi vill försöka beskriva och förstå vårt samhälle och politiken. Men beroende på hur man definierar begreppet politik kommer man också in på frågor som makt och styre inom olika organisationer, förklarar Sarah Lehtinen, universitetslärare i statskunskap vid Åbo Akademi.

 • Victor Westerholms konst uppmärksammas i Åboland

  Utställningen hålls i Skärgårdscentrum Korpoström 7.5 - 31.8

  I samband med Finlands 100-års jubileumsår satsar Skärgårdscentrum Korpoström på en unik utställning med verk av Victor Westerholm.

Västnyland

Östnyland