Hoppa till huvudinnehåll

Skriv till Sex och Sånt

Skriv till Sex och Sånt

Frågor och svar

Sex med HIV-positiv, är jag smittad?

Smittad om jag hade sex med en som är HIV positiv?

Jag har haft sex med en som är HIV-smittad. Hon berättade dagen efter det att vi hade sex. Är det 100% att jag är smittad, eller finns det en chans att jag inte är det?

Avbrutet samlag - hur stor risk att bli gravid?

Chans att bli gravid vid avbrutet samlag?

Min pojkvän och jag har oskyddat sex, men han drar ut den precis innan det går för honom. Hur stor är chansen att jag blir gravid då? Jag undrar också om det är möjligt för spermierna att tränga igenom trosan och in i slidan?

Är jag bög?

Betyder det att jag är bög?

Jag är en pojke i militären med ett mentalt problem. Jag har en flickvän, men jag har börjat se på andra män på ett sexuellt sätt. Jag undrar om det är normalt att i ett så här sent skede i livet inse att man kan vara bög? Men en annan sak är att jag ibland när jag står och väntar på duschturen och ser de andra duscha så är det lite genant att stå och köa med ett halv stånd på hela tiden, hur ska ja bära mig åt att kunna gå och duscha utan att behöva skämmas ögonen ur mig ... snälla hjälp mig.

Kan någon någonsin tycka om mig?

Hur kan någon vara intresserad va mig?

Jag har aldrig haft ett förhållande. Det är inte det att jag inte vill eller är intresserad, men jag har dåligt självförtroende. Ur min synpunkt kan jag inte se hur någon skulle vara intresserad av mig. Jag har många vänner, både brudar och karlar men jag lyckas inte bli mer än vän med karlarna, friendzoned. I min hjärna ser jag det som en omöjlighet att någon skulle kunna bli intresserad av mig. Hur ska jag få ett bättre självförtroende, våga testa på förhållande? Mår dåligt över detta.

Är jag pedofil?

Räknas jag som pedofil?

Jag är en 25-årig tjej som har haft sex med en tio år yngre kille. Kan jag räknas som pedofil då?

Var får jag undersöka min bröst?

Får man undersöka sina bröst gratis någonstans?

Hej, är en tjej på 21 år som undrar om man gratis får fara och kolla sina bröst? Vart far man då? Man ska ju själv kolla sina bröst efter mensveckan, men det gör man ju inte ofta. Om man är osäker kan man väl fara någonstans?

Varför vill alla ha sex?

Varför vill så många ha sex med varandra?

Hej! Jag har undrat jättelänge varför många vill ha sex med varandra hela tiden?

Vill ha barn - när har jag ägglossning?

Har jag ingen ägglossning eller gör jag något fel?

Jag är en gift tjej på 21 år som gärna skulle vilja ha barn, men det har inte lyckats. Nu är jag bekymrad över min ägglossning. De jag har pratat med vet exakt när de har ägglossning, men det vet inte jag, så jag gick till apoteket och köpte tester men varje gång jag har testat har det visat negativt. Gör jag något fel eller är det något fel på mej? Och har man ägglossning varje månad? Jag längtar efter barn!

Sex & Sånt-TV

Barn i regnbågsfamiljer

Vi pratar om hur livet i regnbågsfamiljer ser ut.

Det är många som verkar ha åsikter om hur barn i regnbågsfamiljer har det. Vi pratade om fördomar, möjligheter och framtiden med Sofia som vuxit upp med två mammor, Anna som har två barn tillsammans med sin ex-fru och en manlig vän , och Pekka som nyligen fått barn tillsammans med sin kompis.

Tro och sexualitet

Dejter och förhållanden ur kristen och muslimsk synvinkel.

Sex & Sånt gästades av muslimen Tavga Zahir och kristna Ester Rudnäs som pratade om hur dejter och förhållanden ser ut med deras religiösa bakgrund. Hur hittar man den rätta, när preseterar man hen för familjen och hur ser första dejten ut?

Inga artiklar hittades med den valda bokstaven. Var god välj en annan.

Sex & Sånt skolturné

Sex & Sånt i Prakticum: Sexualundervisning

Vad borde ha lyfts fram mer i sexualundervisningen?

Tillsammans med de studerande vid yrkesinstitutet Prakticum pratar vi om vad vi lärt oss i grundskolans sexualundervisning och vad vi tycker att man borde ha pratat mera om där.

Sex & Sånt pratar om säker sex i Yrkesskolan Optima i Jakobstad

Vi bekantar oss med olika sätt att ha säker sex.

Säkert sex är något man pratar mycket om i skolorna, men vad finns det för myter kring hur bra olika saker skyddar? Vi packar ihop vår Sex & Sånt -studio och åker Yrkesskolan Optima i Jakobstad. Där tittar på vanliga och ovanliga saker som kan användas för att bidra till säker sex. Programledare Dan Granqvist.

Sex & Sånt i Prakticum: Hur har man bättre sex?

Sex & Sånts skolturné har nått Prakticum i Helsingfors.

Sex & Sånts skolturné har nått Prakticum i Helsingfors. Där pratar vi om hur man ska göra för att förbättra sitt sexliv och få det skönare mellan lakanen.