Hoppa till huvudinnehåll

Menssnack i Sex & Sånt

Varför upplever många att mensen är tabu?

Varför upplever många att det är svårt att prata om mensen? Vi försöker bryta ner tabuet som fortfarande lever kvar kring en av de vanligaste kroppsfunktionerna som finns. Programmet behandlar bland annat första mensen, mensfester och hur världen skulle se ut om det var männen som menstruerade.

Sex & Sånt besöker Vasa

Hur stor del av de finländska gymnasieeleverna har haft sex? Och när är man egentligen färdig att ha sex den allra första gången? Sex & Sånt med Dan Granqvist i spetsen besöker Vasa gymnasium för att prata bland annat om det här.

Sex & Sånt pratar om säker sex i Yrkesskolan Optima i Jakobstad

Vi bekantar oss med olika sätt att ha säker sex.

Säkert sex är något man pratar mycket om i skolorna, men vad finns det för myter kring hur bra olika saker skyddar? Vi packar ihop vår Sex & Sånt -studio och åker Yrkesskolan Optima i Jakobstad. Där tittar på vanliga och ovanliga saker som kan användas för att bidra till säker sex. Programledare Dan Granqvist.

Fråga om sex

Fråga om sex och sånt

Frågor och svar

Abort - när kan jag senast göra en och måste föräldrarna veta?

När kan man senast göra en abort?

När kan man senast göra en abort? Och får man välja själv på vilket sätt, alltså om det blir "operation" eller om man gör det med piller? Vad brukar det kosta? Det är nämligen så att jag är gravid och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Måste föräldrarna få veta om man gjort en abort?

Bröst - när börjar de växa?

Alla mina kompisar har redan bröst, men det har inte jag.

Jag är 15 år och är tjej. Alla mina kompisar har redan bröst och könshår men jag har inget alls! Är jag onormal? Jag vågar inte heller ha en pojkvän eftersom mina bröst är så platta.

Varför stånd på morgonen?

Varför har jag stånd varenda morgon då jag vaknar?

Jag är en fjortonårig pojke som undrar en sak: Varför har jag stånd varenda morgon då jag vaknar?

Analsex - måste jag ställa upp?

Ställer fakstiskt alla upp på analsex?

Hej! Alla pojkar som jag har varit med vill ha analsex. De säger att många flickor går med på det. Är det faktiskt så vanligt? Hur ska jag kunna njuta av sexet när jag känner mig oduglig då jag inte ställer upp på allt de vill? Jag har också hört en massa myter om vad som kan hända om man har analsex, men hur är det egentligen? Jag är femton år.

Sex & Sånt-TV

Sex första gången? Tänk på detta

Sexualterapeut Suss Åhman ger råd.

Hur vet man när man borde ha sex för första gången? Vad ska man tänka på? Och sist men inte minst, med vem? Sexualterapeut Suss Åhman ger råd.

Inga artiklar hittades med den valda bokstaven. Var god välj en annan.