Hoppa till huvudinnehåll

Onani är både roligt och hälsosamt

Onani lär dig känna din egen kropp.

Onani är roligt, hälsosamt och otroligt bra om du vill lära känna din egen kropp. Men ändå verkar det finnas ett tabu kring att prata om onani, speciellt för kvinnor. Hur får vi bort det tabuet? Och hur bygger man egna sexleksaker? Det och mycket mer när Sex & Sånt gästas av bland annat porrskådisen och sexleksaksförsäljaren Satu Söderström.

Sex & Sånt-TV

Barn i regnbågsfamiljer

Vi pratar om hur livet i regnbågsfamiljer ser ut.

Det är många som verkar ha åsikter om hur barn i regnbågsfamiljer har det. Vi pratade om fördomar, möjligheter och framtiden med Sofia som vuxit upp med två mammor, Anna som har två barn tillsammans med sin ex-fru och en manlig vän , och Pekka som nyligen fått barn tillsammans med sin kompis.

Tro och sexualitet

Dejter och förhållanden ur kristen och muslimsk synvinkel.

Sex & Sånt gästades av muslimen Tavga Zahir och kristna Ester Rudnäs som pratade om hur dejter och förhållanden ser ut med deras religiösa bakgrund. Hur hittar man den rätta, när preseterar man hen för familjen och hur ser första dejten ut?

Pengar och förhållande

Hur delar man upp pengarna i förhållandet?

Pengar och ekonomi är en av de vanligaste sakerna par grälar om. Vilket är det mest rättvisa sättet att dela upp kostnaderna inom ett förhållande och hur håller man sig i ekonomisk balans oavsätt livssituation? Dessutom ger skuldrådgivaren Satu Sjöblom tips om hur man ska göra om skulderna blir för stora.

Skriv till Sex och Sånt

Skriv till Sex och Sånt

Frågor och svar

Märker han att jag är oskuld?

Kommer han att märka eller skratta åt mig att jag är oskuld?

Märker killen att man är oskuld när han sätter in sin penis? Jag täcks inte ha sex med nån när jag ännu är oskuld och tjugoett år gammal. Jag tänker bara på att killen säkert skulle skratta åt mig och jag skulle bli utskämd.

Normalt att vilja gå ner i vikt? Är det ätstörning?

Ätstörningar om jag vill gå ner i vikt.

Jag var hos skolhälsovårdaren på en vanlig check här om dagen. Hon frågade bland annat om jag får ångestkänslor av godis och vad jag sätter på en smörgås. Jag fick en bild att hon kanske misstänkte att jag skulle ha ätstörningar. Jag började fundera på detta och kom fram till att jag nog har lite annorlunda matvanor, men jag tror inte att jag har anorexi. Är det normalt att vilja gå ner i vikt och alltid vilja vara smalare, utan att man har ätstörningar?

Ont vid sex

Sex tar ont men jag njuter av intimiteten.

Hej! Jag är en 21-årig tjej som har väldigt svårt att bli upphetsad. Det gör ofta ont när jag har sex, men jag har sex ändå för att jag njuter av intimiteten med min pojkvän. Vad kan jag göra?

Vad är oralsex?

Vad är oralsex och hur gammal borde man vara för att ha det?

Hej! Vad är egentligen oralsex och kan man ha det när man är 12 år gammal?

Onanera redan i dagisåldern?

Kan det stämma att jag onanerade redan i dagisåldern?

Hej! Jag är en 17 årig flicka som funderar på en sak. Jag har minnen att jag redan i dagisåldern onanerade. Och att jag fick orgasm. Kan det stämma? När jag pratat med min pojkvän om det här påstår han att det är omöjligt.

Olika stora bröst

Behöver man vara orolig ifall man har olika stora bröst.

Mina bröst är olika stora och har varit det nu i cirka två år. Är det farligt?

Hur opererar man blygdläpparna?

Att operera blygdläpparna utan att behöva föräldrarnas lov.

Om man vill operera de inre blygdläpparna, hur gammal måste man då vara för att inte behöva ha förälders tillstånd? Räcker det med att kontakta en gynekolog?

Inga artiklar hittades med den valda bokstaven. Var god välj en annan.

Sex & Sånt skolturné

Sex & Sånt i Prakticum: Sexualundervisning

Vad borde ha lyfts fram mer i sexualundervisningen?

Tillsammans med de studerande vid yrkesinstitutet Prakticum pratar vi om vad vi lärt oss i grundskolans sexualundervisning och vad vi tycker att man borde ha pratat mera om där.

Sex & Sånt pratar om säker sex i Yrkesskolan Optima i Jakobstad

Vi bekantar oss med olika sätt att ha säker sex.

Säkert sex är något man pratar mycket om i skolorna, men vad finns det för myter kring hur bra olika saker skyddar? Vi packar ihop vår Sex & Sånt -studio och åker Yrkesskolan Optima i Jakobstad. Där tittar på vanliga och ovanliga saker som kan användas för att bidra till säker sex. Programledare Dan Granqvist.

Sex & Sånt i Prakticum: Hur har man bättre sex?

Sex & Sånts skolturné har nått Prakticum i Helsingfors.

Sex & Sånts skolturné har nått Prakticum i Helsingfors. Där pratar vi om hur man ska göra för att förbättra sitt sexliv och få det skönare mellan lakanen.