Hoppa till huvudinnehåll

Filmer i Yle Fem

I mars sänder Yle Fem dramaserien Gentlemen & Gangsters under söndagkvällarna.

------

Film: Monica Z (12)

Edda Magnason som Monica Zetterlund i filmen Monica Z.
Edda Magnason som Monica Zetterlund i filmen Monica Z. Bild: Phoebe Vickers / SF Film 6270 3079 000,Edda Magnason,edda magnason som monica zetterlund,Film,monica z,Monica Z,Yle Fem

Film om en svensk nationalikon och stjärnas dramatiska genombrott och blomstringstid på 1960-talet. Monica Zetterlund är en ung och rebellisk småstadstjej som bestämt sig för att göra karriär i Stockholm men också i New York. Den vackra och sensuella telefonisten i värmländska lilla Hagfors inleder sin karriär i jazzens guldålder och utvecklas till en utsökt sångerska och skådespelerska.

Bakom all glamour döljer sig i alla fall berömmelsens och framgångens mörka sida. En pappa som inte tror på henne. Med en aptit på män, allt för ofta fel män. En liten dotter som hon vill vara den perfekta mamman för. Jobb på sena kvällar och fester till långt in på natten.

Repris från 2015

Manus: Peter Birro.
Regi: Per Fly.
I rollerna. Edda Magnason (Monica), Sverrir Gudnason (Sture Åkerberg), Nadja Christiansson (Eva-Lena), Kjell Bergqvist (Monicas far Bengt) m.fl.

Film: Familjen är värst (7)

Familjen är värst (7)
Familjen är värst (7) 6270 3088 000,familjen är värst,Film,Henry Hübchen,henry hübchen som carl,leslie marton som helene,Yle Fem

(Da geht noch was, Tyskland, 2013) Man kan inte välja sin familj. Därför begränsar Conrad sina besök till sina föräldrar till ett absolut minimum, till sin mamma Helenes födelsedag. Pappa Carl är en cynisk kuf som alltid hånat honom, men han hånar numera inte bara honom utan också hans son Jonas och hans hustru Tamara.

Den här gången blir det ingen pinsam födelsedag, för mamma Helene kommer med ett mycket överraskande besked. Hon har lämnat Carl och ber Conrad om en tjänst. Hon vill att Conrad ska besöka Carl i det gamla hemmet. Till synes ett lätt uppdrag.

Repris från 2015

I rollerna: Florian David Fitz, Henry Hübchen, Leslie Malton, Marius V. Haas m.fl.
Regi: Holger Haase.