Hoppa till huvudinnehåll

Svenska Yles traineeprogram

Två kvinnor justerar en kamera.
Två kvinnor justerar en kamera. Bild: Ilmari Fabritius Yle,kameror

Har du alltid drömt om en karriär i mediebranschen? Är du Svenskfinlands nya podcaststjärna eller hoppas du på en framtid som regissör, publikanalytiker eller nyhetsjournalist? Svenska Yle startar ett helt nytt traineeprogram för dig som i framtiden vill jobba på Svenska Yle.

Traineeprogrammet omfattar tre år och lämpar sig för dig som studerar journalistik eller media eller i övrigt har ett intresse av branschen. Du har redan kommit en bit på vägen i dina studierna och är redo för praktik samt sommarjobb.

Inom ramen för programmet kan Svenska Yle erbjuda betald praktik, sommarjobb, mentorskap och inlärning i arbete enligt den modell vi kommer överens om med dig. Utöver sommarjobb och betald praktik och även möjligheter till individuella specialiseringsstudier (uppskattad omfattning 10-15 ECTS), regelbundna mentorträffar samt möjligheten till projekterat examensarbete. Programmets längd kan variera, men pågår under en längre period, vanligtvis 1-3 år.

Inom traineeprogrammet kan vi erbjuda olika inriktningar såsom: nyhetsjournalistik, lokaljournalistik, innehåll för en ung- eller barnpublik, kultur, mångmedial produktion, data och analys eller online media & grafik.

Vi hoppas du som söker till vårt nystartade traineeprogram har ett gott språk, ett genuint intresse för media, produktion och/eller journalistik samt att du vill avlägga praktik och i framtiden sommarjobba på Svenska Yle.

Programmets startskott går våren 2020.

Läs mer och sök till traineeprogrammet 2.12.2019 - 31.1.2020 här.