Hoppa till huvudinnehåll

Vill du besöka Yle? Så här går det till

Bild från en stor studio
Bild från en stor studio Bild: Yle/ Pekka Rautio studior,kameror

Välkommen med på en rundvandring! Lär känna Yle och oss som jobbar här. Genom Yle Visit har du möjlighet att ta en titt bakom kulisserna och bekanta dig med vår verksamhet från insidan.

De guidade rundvandringarna ordnas på Yles huvudkontor i Böle i Helsingfors och på Mediapolis i Tammerfors. Våra guider är verkliga experter – Yles egna anställda från olika områden och genrer inom bolaget.

Anmäl dig via evenemangskalendern

Guidningarna rymmer 25 personer. Du kan också delta utan någon grupp och i så fall ordnas rundvandringen om ni är minst fem anmälda. Guidningarna varar ungefär en timme.

Vi tar emot anmälningar via evenemangskalendern här nedan. Välj alternativet “Guidad rundtur”. I kalendern ser du hur många lediga platser det finns i varje grupp. Det går också bra att ställa sig i kö till en fullbokad grupp.

Information om Yle Visit

I Böle ordnas guidade rundvandringar på svenska onsdagar kl. 13. Finskspråkiga guidningar arrangeras tisdagar kl. 10 och torsdagar kl. 10 och 15. Guidningarna på Mediapolis i Tammerfors arrangeras på finska vid de tillfällen som framgår i evenemangskalendern. Vi ordnar också guidningar på engelska enligt efterfrågan och behov.

Guidningarna i Böle startar vid Radiohuset, där bland annat Yles radiokanaler Yle Radio Vega och Yle X3M håller hus. I Radiohuset finns också bolagets nyhets- och aktualitetsverksamhet. Under rundvandringen besöker vi också Studiohuset, där flera kända finska tv-program spelas in.

Karta över Yle-området i Böle

Under guidningarna i Mediapolis har du möjlighet att bekanta dig med studior och andra produktionslokaler, kostymateljé och rekvisitan. För barngrupper lämpar sig Yle Visit i Tammerfors bra, eftersom flera finskspråkiga barnprogram, så som Pikku Kakkonen, spelas in där.

Karta över Mediapolis

Meddela i samband med din anmälan om du själv eller någon annan i gruppen är rörelsehindrad. Rundvandringarna kan innehålla hinder.

Problem med bokningen? Frågor?

Om det uppstår problem eller frågor i samband med bokningen kan du kontakta Yles kommunikationsavdelning som ansvarar för Yle Visit. Du når oss på e-postadressen yle.visiitti@yle.fi

Yle Visits registerbeskrivning på finska