Hoppa till huvudinnehåll

Yle X3M

yle x3m
yle x3m Bild: YLE kanalbild

X3M finns till för att erbjuda ett heltäckande radio- och webbutbud för finlandssvenska ungdomar och unga vuxna. X3M för fram lokala, nationella och globala fenomen på ett sätt som är lätt att ta till sig. Samtidigt som vi behandlar allt från sport och aktualiteter till lättsam populärkultur jobbar vi också hårt för att vara med och skapa finlandssvensk ungdomskultur. Vi kan också konstatera att vi når många finsk- och andraspråkiga användare och det är vi naturligtvis mycket glada över.

Vi strävar efter ett så heltäckande utbud som möjligt när det gäller att nå den unga målgruppen. Med på schemat finns både aktualiteter, nöje, relationer och annat och allt det paketerar vi till en flödeshelhet. Vi jobbar hela tiden hårt med att erbjuda relevant innehåll för våra användare och det jobbet tar aldrig slut. På webben gäller det att ytterligare renodla vårt löfte om att vara "bäst på nöje". Sedan våren 2013 sänder vi också X3M-tv, kanalens egen webb-tv.

På X3M är också lyssnarkontakten viktig. Rent konkret kan du som lyssnare delta i tävlingar eller ringa in till program. Har du ett ärende som inte direkt rör ett program kan du kontakta oss via epost eller sms. Våra programvärdar är dessutom mycket aktiva på sociala medier och den vägen lätta att få kontakt med.

Johan Aaltonen
Programchef, Yle X3M

Besök X3M:s webbplats på x3m.yle.fi