Hoppa till huvudinnehåll

Inhemsk e-sport motsätter sig fusk

Vissa spelare tar till förbjudna lösningar för att vinna.

Att e-sport har blivit ett stort fenomen är det säkert få som missat. Med växande prissummor sporrar viljan att vinna till varje pris. Vissa spelare tar till förbjudna lösningar för att vinna, men hur vanligt är det?

Första veckan med Nintendo Switch och Zelda

Hur är den? Och ska du köpa den?

Nintendo har äntligen släppt sin nya spelkonsol Switch. Hur lever den upp till förväntningarna? Och är den värd dina pengar? Björn Karlsson på Yle Spel har levt med den en vecka nu och ger dig sina intryck på konsolen och dess nya spel. Väntan har varit lång. Kanske inte just på nya Nintendo Switch, utan på det nya Zelda-spelet som lanseras samtidigt.

No Man's Sky – Sämre än hypen

Det efterlängtade spelet är här, men var väntan förgäves?

No Man’s Sky är släppt. Spelet hela internet har väntat på. Ett spel med så stora förväntningar på sig att det omöjligt kan leva upp till dem. Så hur blev det? Förväntningar är kraftfulla, så kraftfulla det har pågått ett teoretiskt krig mellan de tre rymdspelen No Man’s Sky, Elite:Dangerous och Star Citizen långt innan de alla är släppta. Vilket är löjligt.

Yle Spel sparkar igång

Svenska yle kommer att satsa mer på spel än tidigare.

Idag går startskottet för Yle Spel. En nygrundad spelredaktion som kommer att koncentrera sig på spelrecensioner och nyheter inom spelvärlden.

Nyligen publicerat - Spel