Hoppa till huvudinnehåll

Inför uttagningen: 29 spelare som inte spelar EHT har förutsättningar att gå rakt in i VM-truppen

VM-truppen presenteras under valborg.

30 stycken finska hockeyspelare spelar EHT-hockey den här veckan. Samtidigt finns det ungefär lika många spelare utanför EHT-truppen som kan bli VM-uttagna. Hockeylandslagets chefstränare Lauri Marjamäki offentliggör under valborg 25-mannatruppen som ska spela VM i Danmark. Yle Sporten presenterar en lista på 29 spelare som inte spelar i EHT men som ändå kan vara VM-aktuella.

HIFK startar damlag: ”Vill att intresset ska öka”

Inleder i Mestis men vill stiga till ligan nästa år.

Från och med nästa säsong kommer HIFK att ha ett damlag som spelar i ishockey i Mestis. Målsättningen är att stiga direkt till ligan och inga spelare i laget ska behöva stå för några kostnader.

Handboll

Nyheter

Ishockey

Kapanens drömmål i boxplay räckte inte till – Boston vände och vann i den tredje perioden

Den första slutspelsomgången i NHL är färdigspelad.

Den första slutspelsomgången i NHL avslutades då Boston Bruins lade vantarna på den sista och åttonde kvartsfinalplatsen. Inför den sista perioden var Kasperi Kapanens 4–3 segermålet, men Boston fann storväxeln och gaspedalen då insatserna var som störst.

Nyheter

Salah och Liverpool bjöd på målkalas – slutminuternas slarv tände hoppet för AS Roma

Mohamed Salah och Roberto Firmino gjorde två mål var.

När Liverpool gjorde 5-0 mot AS Roma i mitten av den andra halvleken i tisdagens Champions League-semifinal kändes finalplatsen som en självklarhet. Två insläppta mål under matchens sista åtta minuter tände ändå hoppet för italienarna, som med en 3-0-seger om en vecka kan snuva Liverpool på konfekten.

NHL-kolumnen: Kungarna är döda, länge leve riddarna – Erik Haulas Vegas fortsatte charma i slutspelets härligaste skede

NHL-kolumnen: Första omgången är slutspelets bästa skede.

Hur många trodde att Erik Haulas mål i match nummer två mot Los Angeles blir matchseriens sista mål i Las Vegas? Golden Knights framfart är – åtminstone tillsvidare – det största utropstecknet i en första omgång NHL-slutspel som bjuder på allt en hockeyvän kan önska sig.

Olympiastadions budget och tidtabell håller: "Utåt sett är förändringarna inte så stora"

Stadion förväntas stå klar 2020, budgeten är 261 miljoner.

Olympiastadion som för tillfället renoveras planeras stå klar våren 2020 och förhoppningen är att kostnaderna inte överskrider budgeterade 261 miljoner euro. Stadionstiftelsen hoppas på att Stafettkarnevalen är tillbaka redan år 2020. Stafettkarnevalen är vårt gladaste evenemang, säger Maija Innanen till Yle Sporten.

Sportmagasinet

Kurikka – den akrobatiska gymnastikens finländska högborg

Lakeuden Taitovoimistelijat är ett begrepp inom grenen.

Den ena bilen efter den andra kör fram till Monnari, allaktivitetshuset i Kurikka, och lämnar av en eller flera flickor. Idag väntar ett tre timmar långt träningspass. De totalt 60 flickorna är i åldern 7-17 år och deras gren är akrobatisk gymnastik.

Nyheter

Yle Sporten rekommenderar

Finlands 100 största idrottsögonblick

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport