Hoppa till huvudinnehåll

Katastrofperiod fällde Lejonen inför storpublik i S:t Petersburg: "Sällan sett Finland så utspelat, oavsett nivå på material eller turnering"

EHT-turneringen i Ryssland slutade i moll för Finland.

En stark första period följdes upp av en nattsvart andra period, och med det var Finlands förhoppningar om en seger över Ryssland inför en jättepublik i S:t Petersburg grusade. Lejonen reste sig aldrig från tre tunga baklängesmålen i mittenperioden och fick se sig både nollade och besegrade.

Simon Skrabb vill inte starta några rykten, men blickar redan vidare i karriären: "Tiden börjar ju vara inne"

Har två år kvar på kontraktet med IFK Norrköping.

Simon Skrabb sade redan när han flyttade från Jakobstad och FF Jaro till allsvenskan att Sverige bara är ett mellansteg på vägen. Hans dröm och mål är alltjämt spel i de större ligorna i Europa. Nu handlar det om att vara hel och spela så bra som möjligt så kan en massa grejer hända under året, säger Skrabb till Yle Sporten.

Nyheter

Flexibelt, flitigt och tystlåtet taktiskt tränarsnille – men också argare sida blottas bakom Jonatan Johanssons snälla fasad

“Det är mer ensamt att vara chefstränare”.

Vänlig, entusiastisk och anspråkslös, enligt fansen. Ambitiös och detaljorienterad, beskriver spelare och ledare. Jonatan Johansson har några månader bakom sig av sitt första uppdrag som chefstränare i Greenock Morton på Skottlands nästhögsta serienivå – en språngbräda mot toppen.

Finland vände och vann i Moskva – Hietanens heta handleder sänkte Tre Kronor

Finland avslutar turneringen utomhus mot Ryssland på söndag.

Rasmus Tirronens målvaktsspel och en bra andra halva av matchen lade grunden för Finlands 3–2 seger över Sveriges Tre Kronor i den ryska EHT-turneringen i Moskva. Juuso Hietanen blev segerskytt när han avgjorde matchen med ett härligt handledsskott bara minuter innan slutsignalen.

NHL-kolumnen: Enormt tryck på Sebastian Aho att göra fler mål – Carolina dominerar spelet men förlorar matcherna

NHL-kolumnen: Aho och Carolina får inte pucken i mål.

Sebastian Aho startade säsongen sensationellt bra och ledde till och med NHL:s poängliga. Laget, Carolina Hurricanes, var också en verklig mål- och segermaskin under de första veckorna. När julen närmar sig är Carolina utanför slutspelet och Aho inte bland de 50 bästa i poängligan trots att både laget och förstacentern dominerar spelet – ända tills pucken ska i mål.

Sebastian Ahos och Teuvo Teräväinens superkväll hjälpte föga – glödhet Ovetjkin ledde Capitals ikapp och förbi

Carolina Hurricanes fick fart på målskyttet men föll ändå.

Fyra poäng för Sebastian Aho (2+2), tre poäng av Teuvo Teräväinen (1+2) men bara ett poäng för Carolina Hurricanes. Det finns fortfarande saker att jobba på i det sätt som Hurricanes för sig på i årets NHL. Trots att man producerade fem mål framåt föll laget tungt på hemmais mot tremålsskytten Alexander Ovetjkin och hans Washington Capitals.

Fem finska framtidsnamn på isen då Montreal vann målkalaset mot Carolina – Kuokkanen säsongsdebuterade, Aho och Lehkonen gjorde mål

Janne Kuokkanen spelade i NHL efter en paus på 14 månader.

Janne Kuokkanen blev säsongens 48:e NHL-finländare då han var tillbaka i rampljuset efter en paus på 14 månader. 20-åringen fick spela powerplay med Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen men blev utan poäng. Carolinas chefstränare Rod Brind'Amour var förbannad efter insatsen som resulterade i en 4–6-förlust mot Montreal.

Winnipeg bröt Edmontons segersvit – Laine i målprotokollet och Puljujärvi i poängprotokollet

Edmonton ett 1–3-underläge till en 4–3-ledning.

Två formstarka kanadensiska lag var ute efter att förlänga sina segersviter. I den andra perioden vände Edmonton ett 1–3-underläge till en 4–3-ledning men det var till sist Winnipeg som var starkast. Josh Morrissey avgjorde i förlängningen och Winnipeg är i allra högsta grad med i toppenstriden i väst.

Världscupen på skidor

Sportmagasinet

Äntligen en skadefri träningssäsong! Anton Lindfors ser fram emot sitt bästa år hittills: ”Jag vet att det kommer att bli framgång”

Anton Lindfors bäddar för en framgångsrik säsong.

Efter många år kantade av olika skador har boardercrossaren Anton Lindfors kunnat träna fri från skador. Efter många jobbiga säsonger ser han nu framgång som enda möjliga resultat. Jag är i bättre form och mer färdig för säsongen än någonsin tidigare, säger han till Sportmagasinet.

Exceptionella skidtalangen tränar bland renar – Eveliina Piippo måste leva till 198-åring för att nå sin dröm

Jag vill bli bäst i världen, säger Piippo i Sportmagasinet.

Ett gammaldags längdlöfte med 50 kilometer uppförsbacke som drömdistans, nya favoritdjuret renen som träningssällskap och ätstörningsproblemen som bromsat utvecklingen bakom sig. Sportmagasinet har träffat träningsnarkomanen och landslagsnykomlingen Eveliina Piippo, som vill bli världens bästa skidåkare.

Yle Sporten rekommenderar

Risken för skallskador hör till MMA-vardagen, men jakten på drömmen driver Glenn Sparv framåt: "Beredd att betala det priset om man vill lyckas"

Jakten på UFC-drömmen går vidare för Oravaissonen.

Glenn Sparv börjar vara en veteran i mixed martial arts-sammanhang. Oravaissonen är en av Asiens vassaste kämpar, men väntar ännu på att drömmen om ett UFC-kontrakt skall bli verklighet. Jag är medveten om skaderisken, men det är ett pris jag är beredd att betala, säger Sparv till Yle Sporten.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport