Hoppa till huvudinnehåll

Fotbolls-VM i dag

VM i fotboll

Guldkandidaten Brasilien gick på mina – ett mål räckte inte mot Schweiz

Första gången på 40 år som Brasilien inte vann premiären.

Det blev ingen seger för den stora guldkandidaten Brasilien i den första gruppspelsmatchen. Efter Philippe Coutinhos fullträff i första halvlek såg det bra ut för laget men Schweiz nätade på sin enda riktiga målchans direkt efter paus.

Nyheter

KPV storsatsar och värvar bekanta namn från Tyskland: "Nu känns det som att klubbens målsättning och ambition passar ihop med mina egna tankar"

Sebastian Mannström och Charalampos Chantzopoulos ansluter.

Sebastian Mannström och Charalampos Chantzopoulos avslutar säsongen i KPV som jagar en plats i fotbollsligan nästa säsong. Den 29-årige Mannström som har en imponerande meritförteckning återvänder till Karleby efter en paus på nästan tolv år. Greken Chantzopoulos spelade förra säsongen i Jaro.

Koovee vände på steken på den fjärde etappen och vann Jukolakavlen – Paimion Rasti tog historisk pallplats

Oleksandr Kratov i Tammerforslaget gjorde en jätteinsats.

Tammerforsföreningen Koovee som tillhörde förhandsfavoriterna vann orienteringsstafettävlingen Jukolakavlen. Oleksandr Kratov gjorde en jätteinsats på den fjärde sträckan som visade sig bli avgörande. Paimion Rasti från Pemar gick i mål som trea och tog sin bästa placering genom tiderna.

Motorsportförbundet efter rallyolyckan som krävde ett dödsoffer: "Publikområdet var klassificerat som farligt men inte förbjudet"

AKK: Åskådarna var medvetna om att området var farligt.

Polisen utreder olyckan i Seinäjoki och kommer senare att meddela om det hela leder till en förundersökning. Juhani Pakari som är ordförande för motorsportförbundet AKK-Motorsport beklagar det skedda men säger att åskådarna var medvetna om att publikområdet var farligt och att säkerheten i Finland är hög i ett internationellt perspektiv.

Åskådare dog då rallybil slungades in i publiken under FM-tävlingarna i Seinäjoki

En kvinna uppges ha avlidit omedelbart.

En allvarlig olycka har inträffat vid FM-tävlingarna i rally i Seinäjoki. En åskådare avled efter att en av tävlingsbilarna körde av vägen. Ett videoklipp visar utkörningen (varning för starka bilder, offret syns inte i klippet).

Kris i Ottawa efter anonyma och smaklösa nättrakasserier – familjen Karlsson pekar ut lagkamrats flickvän, Hoffman och Caryk nekar

De anklagade vill att tredje part utreder fallet.

Den svenska hockeystjärnan Erik Karlsson och hans fru Melinda har i ett halvår fått ta emot ett stort antal motbjudande meddelanden på sociala medier. Efter att det framgått att Mike Hoffmans flickvän pekas ut som författare väljer Hoffman och Monika Caryk att slå ifrån sig. De vill nu att en oberoende instans går till botten med det hela.

VM-laddande landslagschefen fick nog av Zlatans upprepade utspel: ”Tar en jävla massa energi och tid att lösa upp”

Svenska landslagschefen Lasse Richt ryter till.

På måndag kör fotbolls-VM igång för Sveriges del – men det är Zlatan Ibrahimovic som stjäl all uppmärksamhet i landet. Det senaste utspelet, där Ibrahimovic hävdade att han bestämmer vem som blir landslagstränare, fick till och med det svenska fotbollsförbundet att haja till.

Yle Sportens experttips

Argentinas superstjärna röstas fram till skyttekung av Yle Sportens panel: "Messi borde möta flest halvbräckliga försvar"

Lionel Messi, Antoine Griezmann och Edinson Cavani omnämns.

Det råder delade meningar då Yle Sportens referenter och expertkommentatorer tar ställning till VM:s skyttekung. Spelbolagens favorit Neymar får stå i skuggan av Lionel Messi som lyfts fram i fyra tippningar. Även Antoine Griezmann och Edinson Cavani nämns fler än en gång.

Sportmagasinet

Danmarks nya dynamitgeneration i rekordform till VM – världsstjärnan Christian Eriksen till Sportmagasinet: ”Alla är vänner med varandra”

Stommen har spelat tillsammans sedan junioråren.

En stomme från europeiska toppligor som växt tillsammans sedan junioråren – och en spelare i absolut världsklass. Där ingredienserna som lett Danmark in på en rekordlång förlustfri svit inför VM. Vi har sett fram emot det här i otroligt lång tid, säger Christian Eriksen.

Avlägsen barndomsdröm blev verklighet för Islands fotbollshjältar: "Trodde aldrig den dagen skulle komma att jag själv spelar där"

Inleder sitt första VM någonsin med att möta Argentina.

Dagens isländska fotbollssspelare växte upp i en tid när fotbolls-VM inte ens var en dröm, eftersom det var så fullständigt otänktbart. Nu står ändå den lilla önationen inför sitt första VM-slutspel, som inleds med match mot Lionel Messis Argentina den 16 juni. "Att först spela EM och sen gå ut och vinna VM-kvalgruppen är en makalös prestation" anser mittbacken Kari Arnason.

Yle Sporten rekommenderar

Stafettkarnevalen

Förbundspennan: Superb karneval 2018 – Tack Åbo!

Åbo ett ypperligt ställe för att ordna Stafettkarnevalen.

Åbo var ett ypperligt ställe för att ordna Stafettkarnevalen. Hela tillställningen fyller en viktig funktion för alla svenska skolor, skriver Svenska Finlands Skolidrottsförbunds ordförande Stefan Haglund.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport