Hoppa till huvudinnehåll

Koivukangas kluven inför Champions League-finalen: "Det mesta talar för Real Madrid"

Yle visar finalen från Kiev med start klockan 21.45 i TV2.

Det mesta talar för Real Madrid i kvällens Champions League-final, men ändå är Yle Sportens Antti Koivukangas kluven. En hel fotbollsvärld håller andan när matchen sparkar igång klockan 21.45 i Yle TV2 och på Yle Arenan. "Liverpools sagolika säsong kronas av en triumf i Kiev", tror Koivukangas.

NHL-kolumnen: Därför vinner Washington – därför vinner Vegas

NHL-kolumnen: Washington–Vegas matchupen.

Motivation slår talang cirka nio gånger av tio. Men vad händer när maximal motivation drabbar samman med maximal motivation? Det är fallet i årets Stanley Cup-finalserie då ”The Lost Boys” från Vegas skall ta sig an ”de största förlorarna i amerikansk proffsidrott”, Washington Capitals. Blir det då talangen som avgör?

Oseedad Williams i Franska öppna – Ivanka Trump dundrar: "Ingen ska behöva lida för att ha fått barn"

Polemik inför Franska öppna när Serena Williams är oseedad.

Den förra världsettan Serena Williams har rasat ner till 449:e plats på världsrankingen – för att hon inte tävlat eftersom hon varit på moderskapsledighet i 13 månader. I höstas fick hon en dotter och nu inleder hon sin sejour i Franska öppna som oseedad – något som Ivanka Trump inte godkänner.

Houston en seger från första NBA-finalen sedan 1995

Houston Rockets leder över Golden State Warriors med 3–2.

Houston Rockets besegrade Golden State Warriors med 98–94 och leder nu matchserien med 3–2. Därmed är Houston en seger från sin första NBA-final på 23 år.

Förbundspennan: Superb karneval 2018 – Tack Åbo!

Åbo ett ypperligt ställe för att ordna Stafettkarnevalen.

Åbo var ett ypperligt ställe för att ordna Stafettkarnevalen. Hela tillställningen fyller en viktig funktion för alla svenska skolor, skriver Svenska Finlands Skolidrottsförbunds ordförande Stefan Haglund.

Sportmagasinet

Sällsynt internationellt junior-VM ska bli en ögonöppnare – Saga Andersson ett av affischnamnen i Tammerfors

Stora mästerskapet stavhopparens stora inspirationskälla.

Junior-VM i Tammerfors kommer att bli en manifestation av hur världsfriidrotten bland de unga numera ser ut. Tävlingarna blir en ögonöppnare och i bästa fall också tankeställare. Finland har en förträfflig generation på gång och Vandatjejen Saga Andersson kommer att vara en av hemmanationens fixstjärnor.

Yle Sporten rekommenderar

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport