Hoppa till huvudinnehåll

Sandra Eriksson pratar ut om sin ångest, känslorna som försvann – och den långa vägen tillbaka: ”Jag gick runt som en zombie”

Det lönar sig att söka hjälp, säger löparen i Sportliv.

Det lönar sig att söka hjälp, säger Sandra Eriksson. I en öppenhjärtig intervju för Sportliv berättar hinderlöparen om sina åtta tyngsta månader i livet, lyftet som följdes av ett nytt fall – och den slutliga vändningen mot det bättre.

Succén med nya kedjekamraten fortsätter – Aho passade fram två mål och satte nytt karriärsbästa: ”En lyckad blandning”

Se nattens NHL-resultat här.

Sebastian Aho stod för 0+2 då Carolina slog Edmonton natten till lördag finsk tid och steg samtidigt upp till 66 poäng – en mer än han tidigare noterats för under en säsong i NHL. Mikael Granlund stod i sin tur för 1+1 då Minnesota tappade en tremålsledning och förlorade.

Yle Sporten sänder på lördag

På tv i dag: Sprint i Cogne och jaktstart i Soldier Hollow

Mäkäräinen har segervittring.

Anne Kyllönens formkurva pekar uppåt. I sprinten i italienska Cogne är Kyllönen ute efter säsongens bästa placering. I världscupen i skidskytte har Kaisa Mäkäräinen ett ypperligt läge i jakstarten i Soldier Hollow, USA att knipa säsongens fjärde seger.

Matchfixning

Mera nyheter

NHL-kolumnen: Montreal Canadiens är säsongens roligaste överraskning – mesta mästarnas "Finnish Connection" hör till Habs utropstecken

Sensationell 18-åring leder Habs helblåvita kedja.

Det är dags att ta NHL:s genom tiderna mest framgångsrika lag på allvar i vår. Truppen som tippades leva eller dö med sitt målvaktsspel har visat sig vara en underhållande tempohockeymaskin. Den helt blåvita kedjan med en sensationell 18-åring som center gör Habs extra intressant.

"Oj, oj, oj och aj, aj, aj" – Marcus Grönholm åkte ut på tre specialsträckor i rad och tvingades till sist bryta i det svenska VM-rallyt

Ott Tänak skuggas av Teemu Suninen och Jari-Matti Latvala.

Marcus Grönholm hade svårt att hållas på vägen i sin rallycomeback som blev kortvarig. På specialsträcka 3 fick åskådare hjälpa honom ur snödrivan och på specialsträcka 4 var det slutligen färdigåkt efter att finländaren kört till skogs. Esten Ott Tänak leder VM-rallyt i Sverige men skuggas av tvåan Teemu Suninen och trean Jari-Matti Latvala.

Barkov stod för ett snyggt straffmål då Florida besegrade topplaget Calgary – Kapanen spelade fram till två Torontostrutar i målkalaset mot Vegas

Chicago och St. Louis tillhör NHL:s hetaste lag.

Aleksander Barkov blev utan poäng men bidrog till segern i straffläggningen då han överlistade Calgarymålvakten Mike Smith. Kasperi Kapanen spelade tillsammans med Auston Matthews som gjorde två mål och spräckte 100-målsgränsen. Chicago och St. Louis, som nyligen var så gott som uträknade, vann igen och stärkte sina aktier i slutspelsstriden i väst.

Matti Nykänen 1963–2019

Terho: Ingen statsbegravning för Matti Nykänen

Terho säger sig ha diskuterat med Nykänens anhöriga.

Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terho (Blå) skriver på Twitter att han fört en diskussion med Matti Nykänens anhöriga. Nykänens närstående önskar en begravning enbart med familjekretsen närvarande.

Redaktionen tycker till

Frågesporter

Världscupen på skidor

Yle Sporten rekommenderar

Yle Sporten presenterar nytt fördjupat koncept – Sportliv skildrar idrottarnas stora vändpunkter

Sandra Eriksson och mental ohälsa i första programmet.

Vad tänkte Finlands bästa hinderlöpare när alla känslorna försvann? Hur reagerade en lovande längdåkare när hon inte ens klarade av att stå i gymmet? Yle Sportens nya koncept Sportliv ger publiken en inblick i idrottens innersta. Det första programmet har premiär lördagen den 16 februari.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport