Hoppa till huvudinnehåll

Formel 1

Lag-EM i friidrott

NHL-draften

Salo vill skynda långsamt: ”Det är en lång väg till NHL”

Valdes som 46:e spelare av New York Islanders.

Robin Salo valdes av New York Islanders som 46:e spelare totalt i årets NHL-draft. För Vasa Sport-backen var draften en stor upplevelse och nu börjar det riktiga arbetet. NHL är en hård liga, säger han till Yle.

David Söderberg missnöjd vinnare: ”Otroligt svår tävling”

Skulle vara orolig med likadana bågar på träning.

David Söderberg tog hemmanationens enda grenseger under öppningsdagen av lag-EM i friidrott, men resultatet blev flera meter från det förväntade. Jag skulle vara orolig om det skulle flyga såna här bågar på träning, säger släggbjässen.

Ring spelade fram till mål – Schüller bänkad

New York City FC vann derbyt mot New York Red Bulls.

Alexander Ring spelade fram till ett mål då hans New York City FC besegrade lokalkonkurrenten New York Red Bulls med 2–0. Rasmus Schüller satt på bänken hela matchen när hans Minnesota kryssade.

Lauri Markkanen

Fotboll

Chelsea och Arsenal skänker intäkter till Grenfell-fonden

Man befarar att 79 människor omkom i branden i London.

Arsenal och Chelsea möts i den engelska fotbollssäsongens öppningsmatch, Community Shield. Klubbarna har tillsammans med engelska fotbollsförbundet, FA, beslutat att skänka matchens intäkter till personer i nöd efter branden i Grenfell Tower i London.

Ishockey

Sportmagasinet

Sanna Nygård bröt sina mönster - nu vill hon få ut allt hon har

Från Stockholm mot hoppsäsongen. Det är dags nu.

Att bryta mönster kan i ett skede av en lång karriär vara den optimala lösningen. I höstas begav sig den svenska längdstjärnan Michel Tornéus ut i världen för att ännu få ut "det sista". Liksom även Vasabon Sanna Nygård, som anslöt sig till Oscar Gidewalls hoppargrupp i Stockholm. Hon tog på sätt och vis just Tornéus plats där och kom i mycket att bli en ny förebild.

Sporten sänder

Dam-EM i fotboll på Yles kanaler - det här handlar det om

EM i fotboll avgörs i Holland med 16 lag med i leken.

Under sensommaren blir det högklassig underhållning på Yles kanaler när 16 lag gör upp om Europamästerskapet i fotboll för damer i Holland. Med 30 dagar kvar bjuder vi på ett gediget faktapaket som sätter dig på kartan på allvar.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport