Hoppa till huvudinnehåll

Friidrott

Svensk hockeyspelare död – enligt mamman behandlades han illa inom laget: "Att bli ratad, utfryst och mobbad tog knäcken på honom"

Den 21-årige ishockeybacken Jesper Nordin är död.

Den 21-årige svenska ishockeybacken Jesper Nordin, som förra säsongen spelade i Surahammars IF på Sveriges tredje högsta serienivå, är död. Hans mamma skriver på Facebook att han har haft det tufft. Det som pågår i kulisserna inom elitsport måste få ett slut här och nu, skriver Annette Nordin i ett Facebookinlägg.

Ibrahimovic levererar och Rooney fick starta – de europeiska MLS-stjärnorna står ändå i skuggan av 25-årig venezuelan som skriver om historieböckerna

Saldot efter senaste hattricket: 41 mål på 42 matcher i USA.

Josef Martinez från Venezuela är i en klass för sig i den nordamerikanska fotbollsligan MLS. Venezuelanen som inte fick till det i Italien har efter det senaste hattricket gjort 41 mål på 42 ligamatcher i USA. Zlatan Ibrahimovic i LA Galaxy gjorde ett mål och spelade snyggt fram till ett annat. Svensken har gjort sju mål på de fem senaste starterna och är fyra i skytteligan.

Trump vädjar till NFL-chefen: Stäng av spelarna för säsongen och låt bli att betala lön efter två knäböjningar

Presidenten vill att "40-miljonerskommissionären" ska agera.

Knäböjningar har under det senaste året varit en het potatis i USA:s proffsliga i amerikansk fotboll. Spelarna och NFL-klubbarna är oeniga och ska fortsätta diskutera eventuella sanktioner. President Donald Trump tycker ändå att ligan borde kunna leverera något konkret. Via Twitter skickar han hälsningar till "40-miljonerskommissionären".

Kalevaspelen

Fotboll

VM i fotboll

Sportmagasinet

Danmarks nya dynamitgeneration i rekordform till VM – världsstjärnan Christian Eriksen till Sportmagasinet: ”Alla är vänner med varandra”

Stommen har spelat tillsammans sedan junioråren.

En stomme från europeiska toppligor som växt tillsammans sedan junioråren – och en spelare i absolut världsklass. Där ingredienserna som lett Danmark in på en rekordlång förlustfri svit inför VM. Vi har sett fram emot det här i otroligt lång tid, säger Christian Eriksen.

Avlägsen barndomsdröm blev verklighet för Islands fotbollshjältar: "Trodde aldrig den dagen skulle komma att jag själv spelar där"

Inleder sitt första VM någonsin med att möta Argentina.

Dagens isländska fotbollssspelare växte upp i en tid när fotbolls-VM inte ens var en dröm, eftersom det var så fullständigt otänktbart. Nu står ändå den lilla önationen inför sitt första VM-slutspel, som inleds med match mot Lionel Messis Argentina den 16 juni. "Att först spela EM och sen gå ut och vinna VM-kvalgruppen är en makalös prestation" anser mittbacken Kari Arnason.

Yle Sporten rekommenderar

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport