Hoppa till huvudinnehåll

VM i fotboll

NHL-draften 2018

NHL-kolumnen: Jesperi Kotkaniemi kan väljas som tredje spelare – här är draftens utgångspunkter och de fem hetaste finländarna

NHL-kolumnen: Här är draftens fem hetaste finländare.

U18-världsmästaren Jesperi Kotkaniemis kurs är på topp inför NHL-draften. Den storväxta centerns värde har under våren stigit som en raket och han är nu draftklassens hetaste center. Rasmus Kupari och Niklas Nordgren hör till de övriga blåvita utropstecknen.

Nyheter

Fjärde gången gillt – nu fick Pekka Rinne Vezina Trophy

Aleksander Barkov blev utan pris.

Pekka Rinne har valts till NHL:s bästa målvakt den här säsongen. Rinne fick ta emot Vezina Trophy i samband med NHL:s prisgala i Las Vegas. Ingen målvakt kan vara framgångsrik utan sina lagkamrater, säger Rinne i sitt tacktal.

Cocks i Champions League

Nico Rönnberg inför Champions League-lottningen: "Man vill gärna ha en blandning: riktigt bra lag och lag som man på pappret har en chans mot"

Cocks får i höst spela handboll på internationell toppnivå.

Riihimäkilaget Cocks får i höst spela handboll på internationell toppnivå. Om en vecka lottas grupperna i Wien och i september uppfylls en dröm för Cocksspelaren Nico Rönnberg. De sämre lagen i Champions League håller samma nivå som lag som vi redan har mött i EHF-cupen, säger han till Yle Sporten.

Yle Sportens experttips

Argentinas superstjärna röstas fram till skyttekung av Yle Sportens panel: "Messi borde möta flest halvbräckliga försvar"

Lionel Messi, Antoine Griezmann och Edinson Cavani omnämns.

Det råder delade meningar då Yle Sportens referenter och expertkommentatorer tar ställning till VM:s skyttekung. Spelbolagens favorit Neymar får stå i skuggan av Lionel Messi som lyfts fram i fyra tippningar. Även Antoine Griezmann och Edinson Cavani nämns fler än en gång.

Sportmagasinet

Danmarks nya dynamitgeneration i rekordform till VM – världsstjärnan Christian Eriksen till Sportmagasinet: ”Alla är vänner med varandra”

Stommen har spelat tillsammans sedan junioråren.

En stomme från europeiska toppligor som växt tillsammans sedan junioråren – och en spelare i absolut världsklass. Där ingredienserna som lett Danmark in på en rekordlång förlustfri svit inför VM. Vi har sett fram emot det här i otroligt lång tid, säger Christian Eriksen.

Avlägsen barndomsdröm blev verklighet för Islands fotbollshjältar: "Trodde aldrig den dagen skulle komma att jag själv spelar där"

Inleder sitt första VM någonsin med att möta Argentina.

Dagens isländska fotbollssspelare växte upp i en tid när fotbolls-VM inte ens var en dröm, eftersom det var så fullständigt otänktbart. Nu står ändå den lilla önationen inför sitt första VM-slutspel, som inleds med match mot Lionel Messis Argentina den 16 juni. "Att först spela EM och sen gå ut och vinna VM-kvalgruppen är en makalös prestation" anser mittbacken Kari Arnason.

Yle Sporten rekommenderar

Stafettkarnevalen

Förbundspennan: Superb karneval 2018 – Tack Åbo!

Åbo ett ypperligt ställe för att ordna Stafettkarnevalen.

Åbo var ett ypperligt ställe för att ordna Stafettkarnevalen. Hela tillställningen fyller en viktig funktion för alla svenska skolor, skriver Svenska Finlands Skolidrottsförbunds ordförande Stefan Haglund.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport