Hoppa till huvudinnehåll

Jokerit värvar kanadensisk OS-back

Karl Stollery har tecknat kontrakt med Helsingforsklubben.

Karl Stollery är Jokerits senaste nyförvärv. Den kanadensiska backen har tecknat ett ettårigt kontrakt med Helsingforsklubben.

Nyheter

FF Jaro

EM i friidrott

"Finland har missat tåget" – hård och glädjelös träning hör till det förgångna

Byktvätten efter sämsta EM på över 50 år pågår för fullt.

Den allra största delen av alla idrottare presterar bäst i en trygg och glädjefylld gemenskap, det visar många studier. Den idrottspsykologiska rådgivaren Christoph Treier säger att det inte blir några finländska friidrottsmedaljer i framtiden ifall förbundsledningen inte tar det här på allvar.

Mera nyheter

Höjdhopparen Linda Sandblom ventilerar sin frustration i blogginlägg hon pantat på i några veckor: "Vem fan hoppar istället för mej?"

Sandblom hoppar vidare, nästa gång i Kotka 19 augusti.

Friidrottssäsongen 2018 blev inte som höjdhopparen Linda Sandblom hade tänkt sig. Det blev inget EM i Berlin eftersom hoppningen inte fungerade ordentligt i något skede av sommaren. "I slutändan har allting oftast en mening, fastän det just i stunden känns allt annat än så", kommenterade hon den uteblivna EM-biljetten.

Efter genombrottet hoppas gymnastiklöftet Jakob Byggmästar få fason på fötterna – "Har ett inneröra som inte är av denna värld"

Skadade gymnasten Jakob Byggmästar på väg tillbaka.

När redskapsgymnasten Jakob Byggmästar som 17-åring våren 2017 tog sig till FM-final i hopp var det många som var förvånade, inte minst Pedersöresonen själv. Ett drygt år senare har han höjt ambitionsnivån ytterligare med en flytt till Jyväskylä, men brottas för tillfället men en besvärlig fotskada.

Yle Sporten rekommenderar

Sportmagasinet

Danmarks nya dynamitgeneration i rekordform till VM – världsstjärnan Christian Eriksen till Sportmagasinet: ”Alla är vänner med varandra”

Stommen har spelat tillsammans sedan junioråren.

En stomme från europeiska toppligor som växt tillsammans sedan junioråren – och en spelare i absolut världsklass. Där ingredienserna som lett Danmark in på en rekordlång förlustfri svit inför VM. Vi har sett fram emot det här i otroligt lång tid, säger Christian Eriksen.

Avlägsen barndomsdröm blev verklighet för Islands fotbollshjältar: "Trodde aldrig den dagen skulle komma att jag själv spelar där"

Inleder sitt första VM någonsin med att möta Argentina.

Dagens isländska fotbollssspelare växte upp i en tid när fotbolls-VM inte ens var en dröm, eftersom det var så fullständigt otänktbart. Nu står ändå den lilla önationen inför sitt första VM-slutspel, som inleds med match mot Lionel Messis Argentina den 16 juni. "Att först spela EM och sen gå ut och vinna VM-kvalgruppen är en makalös prestation" anser mittbacken Kari Arnason.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport