Hoppa till huvudinnehåll

Så här byggdes Vegas succélag – kompenserades för att nöja sig med Fleury, Haula och Karlsson

George McPhees lagbygge spelar sensationellt i finalserien.

För snart ett år sedan tog NHL:s expansionslag Vegas Golden Knights form. Varje konkurrent skulle tappa en spelare till Vegas. Smarta val och spelaraffärer av lagarkitekten George McPhee ledde till att Vegas sensationellt spelar i Stanley Cup-finalerna. Den här artikeln går igenom hur lagets nyckelspelare värvades.

Ishockey

Washington vann med kniven mot strupen: "De var mer desperata än vi"

Allt avgörs i en sjunde och avgörande semifinal.

Washington Capitals var piskat att vinna mot Tampa Bay Lightning för att förlänga säsongen. Ett tänt Washington tog vara på chansen och vann med 3–0 på hemmais. Nu avgörs allt på torsdag i Tampa. Vi spelade som om att vi var medvetna om att vi får en andra chans, sade Tampa Bays veterananfallare Ryan Callahan.

Fotboll

BBC: Wengers ersättare klar – den tidigare PSG-tränaren stod i 67 gånger pengarna

Arsenals val föll på Unai Emery.

Arsenal ska ha bestämt sig vem som tar över efter att Arsene Wenger efter 22 säsonger gjort sitt i den engelska fotbollsklubben. Valet uppges ha fallit på Unai Emery som under de två senaste säsongerna har tränat PSG. Enligt BBC gick det att spela på Emery till 67 gånger pengarna då det stod klart att Wenger slutar.

Ishockey-VM

Nyheter

Stafettkarnevalen

Mera nyheter

Hradecky stor cuphjälte i finalsegern mot Bayern München: "Om någon klubb är ute efter cuptitlar så finns det fortfarande tid att värva mig"

Målvakten fick en drömavslutning på sejouren i Frankfurt.

Bayern München gällde som skyhög förhandsfavorit i den tyska fotbollscupfinalen mot Eintracht Frankfurt. Målvakten Lukas Hradecky fick ändå en drömavslutning på sin sejour i klubben då Frankfurt smått sensationellt vann med 3–1. Yle träffade målvakten i Berlin efter matchen. I natt sover vi inte en blund. Den som sover åker på stora böter av mig, jublade Hradecky.

Handboll

Sportmagasinet

Sällsynt internationellt junior-VM ska bli en ögonöppnare – Saga Andersson ett av affischnamnen i Tammerfors

Stora mästerskapet stavhopparens stora inspirationskälla.

Junior-VM i Tammerfors kommer att bli en manifestation av hur världsfriidrotten bland de unga numera ser ut. Tävlingarna blir en ögonöppnare och i bästa fall också tankeställare. Finland har en förträfflig generation på gång och Vandatjejen Saga Andersson kommer att vara en av hemmanationens fixstjärnor.

Yle Sporten rekommenderar

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport