Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

Ishockey

NHL-kolumnen: Godismaskinen Aho & Teräväinen behöver en tredje turbin

Aho och Teräväinen charmar i Carolina

Den som kollat på Carolina Hurricanes matcher i höst har blivit van med att Teuvo Teräväinen och Sebastian Aho är involverade när Hurricanes gör mål. Oftast går det till så att Aho transporterar och kontrollerar pucken och passar till Teräväinen som med en beröring antingen skjuter eller passar vidare. Ibland blir de lite ensamma.

Fler nyheter

Svensk ilska efter finalmissen: ”Domarna var mesiga”

Fick ett kvitteringsmål underkänt i slutminuterna.

Sverige damlandslag i handboll förlorade semifinalen i VM mot Frankrike med 22–24. Efter finalmissen var de svenska spelarna kritiska till domarinsatsen. Speciellt då laget fick ett mål underkänt i slutet av matchen.

Pengar

Sportmagasinet

Miro Heiskanen och Olli Juolevi: Backar som hellre stiger än backar

Heiskanen och Juolevi är i FM-ligan för att bli NHL-klara.

I flera år ansågs finländska unga backar inte hålla måttet i jämförelse med speciellt svenskar, kanadensare och amerikaner. Skridskoåkandet och spelet med puck kritiserades hårt. De två senaste somrarna är det ändå en finländare som varit första back att reserveras till NHL.

Finlands 100 största idrottsögonblick

Alla tiders blåvita idrottsögonblick – hjältedådet som gjorde Lasse Virén odödlig

"Allting beror på vad man gett sitt hjärta till."

En händelse som symboliserar finsk sisu. Lasse Viréns OS-guld på 10 000 meter i München 1972 är det största idrottsögonblicket i Finlands historia. Här är berättelsen om den hänsynslösa taktikern som hyllas av konkurrenterna, den historiska nationalhjälten som bromsas av älgjaktsolyckor och skoskandaler – och guldet han aldrig borde ha tagit.

Lejonvrålet Finland aldrig glömmer – Globens guldgäng frälste hela hockeytokiga nationen

Självförtroende och psykisk styrka utan like i VM 1995.

Självförtroende, gemenskap och psykisk styrka utan like. Tre generationer landslagsspelare som svetsades samman och till gruppdynamiken mest liknade ett klubblag. Finlands första VM-guld i ishockey med efterföljande torgfest, fontänbadare och allsång definierade ett helt årtionde. Det här var vårt guld.

Yle sänder

Mäktig dubbel dagen före dopparedagen – Yle bjuder på El Clásico och Patrik Laine

Spansk fotboll och NHL-hockey som uppladdning före julafton.

Den 23 december är en speciell dag på många sätt, men Yles bollsportsutbud i år sätter definitivt guldkant på uppesittarkvällen. På eftermiddagen sänds tungviktsmötet mellan Real Madrid och FC Barcelona i den spanska ligan och på kvällen blir det NHL-ishockeymatch mellan New York Islanders och Winnipeg Jets.

Yle Sporten rekommenderar

Laine självkritisk trots att målen trillar in: "50 fullträffar är realistiskt"

Laine i Sportmagasinet: Jag vill göra över 50 mål.

Det är uppenbart att Patrik Laine hör till de få som kan det där med målskytte i hockey. I Winnipeg Jets förstår man vilken guldklimp organisationen har till sitt förfogande och gör de rätta sakerna för att kunna njuta av Laines färdigheter långt framöver.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport