Hoppa till huvudinnehåll

Barkov tokhyllas efter karriärens andra hattrick och bidraget till årets mål i NHL: ”Har försökt mig på det där minst 17 gånger”

Se nattens NHL-resultat här!

Nattens NHL-stjärna är utan tvekan Aleksander Barkov. Inte bara gjorde Florida-kaptenen ett av säsongens snyggaste mål, men pangade dessutom in två puckar till då Panthers slog Montreal Canadiens med 6–3. Det viktigaste var att vinna, säger Barkov själv anspråkslöst.

Sandra Eriksson pratar ut om sin ångest, känslorna som försvann – och den långa vägen tillbaka: ”Jag gick runt som en zombie”

Det lönar sig att söka hjälp, säger löparen i Sportliv.

Det lönar sig att söka hjälp, säger Sandra Eriksson. I en öppenhjärtig intervju för Sportliv berättar hinderlöparen om sina åtta tyngsta månader i livet, lyftet som följdes av ett nytt fall – och den slutliga vändningen mot det bättre.

40 procent av idrottarna upplever psykisk ohälsa – rädsla hindrar från att prata: ”Du skäms och känner dig misslyckad på grund av dina känslor”

Den osårbara idrottaren är en myt.

Cirka 40 procent av idrottarna upplever psykisk ohälsa under karriären. Men ämnet är stigmatiserat och tröskeln att söka hjälp hög. Idrottare är rädda för att bli stämplade och riskerar fortfarande i värsta fall förlora pengar och uppskattning om de talar ut, säger idrottspsykologer.

Tre gånger Ray på pallen i Pargas, forna storåkaren Lena Ray ställde upp för döttrarna och åkte i mål som trea: "Aldrig mer"

Hanna och Sara Ray skidade stafett med sin mor vid FSSM.

Att namnet Ray varit synonymt med skidåkning i IK Falken är sen gammalt, men även 2019 kan den österbottniska skidfamiljen hävda sig och det med besked. När IK Falken knep en bronspeng vid FSSM i Pargas på söndagen skidade Lena Ray, 54 år, i mål som ankare i ett lag som bestod av hennes två döttrar.

Stormvarning av Kerttu Niskanen – tog segern i VM-generalrepetitionen: ”Känns fantastiskt efter alla motgångar”

Blåvit skräll på 10 km klassiskt i Cogne.

Nu har Finland också en världscupdeltävlingsseger på damsidan säsongen 2018-19. Kerttu Niskanen var starkare än alla andra damer i farten på 10 km klassiskt i Cogne på söndagen – och fick till slut släppa ut ett lättat segerjubel.

Matchfixning

Mera nyheter

Tredje slalomguldet till Marcel Hirscher, upp jämsides med Ingemar Stenmark: "Lite förvånande att det inte var gasen i botten"

Tog guld igen efter succéerna 2013 och 2017.

Han gjorde det i Schladming 2013. Han gjorde det igen i St. Moritz 2017. Alla väntade sig att han skulle göra det i Åre 2019 och visst höll österrikaren Marcel Hirscher för favoritskapet. "Jag är lite förvånad att det inte var gasen i botten i andra åket, kanske han visste att han hade marginalen kvar, men det brukar inte vara så smart i en gren som alpint att ta till handbromsen", analyserar Yle Sportens expert Marcus Sandell.

Åländsk "late bloomer" stod för FM-helgens skräll – 32-åriga debutanten Sara Wiss tog sig ända till final på 60 meter: "Jag hade inte föreställt mig det"

Sara Wiss hade aldrig tävlat på FM-nivå som senior.

Fitnessföretagare, förälder och personal trainer, visst – men FM-finalist på 60 meter ändå? Knappast hade 32-åriga Sara Wiss med rötterna på Åland tänkt sig att det inomhus-FM hon bestämde sig för att delta i skulle bli en sån succé. Wiss putsade sina personliga rekord under lördagen på vägen fram till en sjunde plats.

"Oj, oj, oj och aj, aj, aj" – Marcus Grönholm åkte ut på tre specialsträckor i rad och tvingades till sist bryta i det svenska VM-rallyt

Ott Tänak skuggas av Teemu Suninen och Jari-Matti Latvala.

Marcus Grönholm hade svårt att hållas på vägen i sin rallycomeback som blev kortvarig. På specialsträcka 3 fick åskådare hjälpa honom ur snödrivan och på specialsträcka 4 var det slutligen färdigåkt efter att finländaren kört till skogs. Esten Ott Tänak leder VM-rallyt i Sverige men skuggas av tvåan Teemu Suninen och trean Jari-Matti Latvala.

Nella Korpio enda finländare till andra omgången i damernas VM-slalom – en stor miss kostade henne chansen till fin placering

Mikaela Shiffrin tog sitt fjärde raka VM-guld.

Nella Korpio såg ut att kunna tävla om en topp 20-placering på allvar i slalomtävlingen i Åre. Men i så gott som sista möjliga stund tappade 19-åringen kontrollen och tappade dyrbara sekunder. Det kan vara att hon blev överraskad, analyserar experten.

Frågesporter

Världscupen på skidor

Yle Sporten rekommenderar

Yle Sporten presenterar nytt fördjupat koncept – Sportliv skildrar idrottarnas stora vändpunkter

Sandra Eriksson och mental ohälsa i första programmet.

Vad tänkte Finlands bästa hinderlöpare när alla känslorna försvann? Hur reagerade en lovande längdåkare när hon inte ens klarade av att stå i gymmet? Yle Sportens nya koncept Sportliv ger publiken en inblick i idrottens innersta. Det första programmet har premiär lördagen den 16 februari.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport