Hoppa till huvudinnehåll

Johaug tränar med Charlotte Kalla i sommar: "Förberedd på att folk kommer att vara negativa"

Tar inte fasta på andra skidåkares kommentarer, säger Johaug

Längdåkaren Therese Johaug är tillbaka, fri att tävla efter en 18 månader lång dopningsavstängning. För tillfället tränar hon, bland annat tillsammans med svenska stjärnan Charlotte Kalla, inför inkommande säsong, med VM i Seefeld, Österrike, i sikte. I Expressens långa intervju med stjärnan riktas samtidigt en känga i riktning Aino-Kaisa Saarinen.

Nyheter

Fotbolls-VM

U19-EM i fotboll

Fler nyheter

Glänste i VM – nu jagas Golovin av Monaco: ”Lagt ett bra bud”

Monaco vill ro i hamn affären inom kort.

Aleksandr Golovin kan vara på väg att lämna CSKA Moskva för spel i den franska ligan och AS Monaco. Monacos president Vadim Vasiljev bekräftar att man laget ett bud på den ryske anfallaren. Allt borde bli klart inom de kommande dagarna, säger Vasiljev.

VM-finalen

Kommentar: Glöm Var-debatten, frågan är om det här är VM-historiens mest övertygande lag

Övertygande Frankrike var aldrig illa ute under turneringen.

I paus såg det ut som om det stora samtalsämnet efter VM-finalen skulle bli videogranskningar. 45 minuter senare var den diskussionen överflödig. Ingen kan påstå något annat än att Frankrike just nu är världens bästa fotbollsnation. Frågan är snarare om det här är det bästa VM-laget genom tiderna.

Guldmissen i EM gjorde Frankrike hungrigare: ”Nu sitter vi på toppen av världen i fyra år”

Didier Deschamps har vunnit VM både som spelare och tränare.

Det gjorde ont att missa EM-titeln för två år sedan men det var till nytta, säger Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps efter att laget spelat hem VM-guldet i Ryssland. Guldet gjorde att Deschamps blev den tredje i historien att vinna VM både som spelare och förbundskapten.

Junior-VM i friidrott

NHL

Rasmus Kupari överens med Los Angeles – prisas för sin åkning och jämförs med lagets svenska talang

Vi har sett honom spela en hel del, säger Christian Ruuttu.

Den 18-årige ishockeyspelaren Rasmus Kupari har tecknat ett treårigt kontrakt med NHL-klubben Los Angeles Kings. Vi har sett honom spela en hel del och vi vet åt vilket håll ishockeyn är på väg, säger Christian Ruuttu som rekryterar spelare åt Los Angeles i Europa. Trots överenskommelsen tros Kupari fortsätta spela i Kärpät i höst.

VM i fotboll

Sportmagasinet

Danmarks nya dynamitgeneration i rekordform till VM – världsstjärnan Christian Eriksen till Sportmagasinet: ”Alla är vänner med varandra”

Stommen har spelat tillsammans sedan junioråren.

En stomme från europeiska toppligor som växt tillsammans sedan junioråren – och en spelare i absolut världsklass. Där ingredienserna som lett Danmark in på en rekordlång förlustfri svit inför VM. Vi har sett fram emot det här i otroligt lång tid, säger Christian Eriksen.

Avlägsen barndomsdröm blev verklighet för Islands fotbollshjältar: "Trodde aldrig den dagen skulle komma att jag själv spelar där"

Inleder sitt första VM någonsin med att möta Argentina.

Dagens isländska fotbollssspelare växte upp i en tid när fotbolls-VM inte ens var en dröm, eftersom det var så fullständigt otänktbart. Nu står ändå den lilla önationen inför sitt första VM-slutspel, som inleds med match mot Lionel Messis Argentina den 16 juni. "Att först spela EM och sen gå ut och vinna VM-kvalgruppen är en makalös prestation" anser mittbacken Kari Arnason.

Yle Sporten rekommenderar

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport