Hoppa till huvudinnehåll

Universitetstränare fick rycka in då Washington hade målvaktskris – blev hänförd av Ovetjkin under uppvärmningen: ”Hoppas ingen såg det”

Fick samtalet från Washington två timmar innan nedsläpp.

Gavin McHale fick testa på hetluften i NHL då Washington Capitals mötte Winnipeg Jets under natten till torsdag. Washington stod plötsligt utan reservmålvakt och på kort tid blev universitetstränaren McHale inkallad. Det är något som jag aldrig trodde skulle hända, säger han.

Nya blåvita hjältens osannolika vändning – Glen Kamara gick på ett år från ingenstans till Arsenal, nu står världen öppen för skotska sensationen

”Jag ringde till mamma och hon bara skrek.”

Mamma bara skrek, minns Glen Kamara tillbaka på drömbeskedet i tonåren att favoritklubben Arsenal vill ha honom. Den nuvarande Dundee-profilen hade varit utan egentligt lag i tre år innan han slutligen upptäcktes. I Sportmagasinet pratar Kamara om det svåra landslagsvalet, förebilden Patrick Vieira, den troliga januariflytten och de ifrågasatta ledaregenskaperna.

HIFK-anfallaren Anton Lundell visar mogna tag i Ligan: "Målet är att komma med i VM"

Anton Lundell är nära en plats i JVM-laget.

Junior-VM i ishockey närmar sig och det betyder att många under 20-åriga hockeyspelare runt om i landet sitter och hoppas på en plats i VM-truppen. Så också Anton Lundell som gjort starkt ifrån sig i Ligan. – Så klart är målet att komma med i VM. Tror att jag har en bra chans om jag fortsätter lika bra som i IFK, säger Lundell till Yle Sporten.

Nyheter

Arajuuri redo att ta över kaptensbindeln då Finland går för gruppseger – Hradecky har segerreceptet mot Grekland: ”Ge bollen åt Pukki så avgör han i 97:e minuten”

Finland kan säkra gruppsegern på torsdag.

I skadade Tim Sparvs frånvaro lär det bli Paulus Arajuuri som får axla ansvaret som lagkapten i Nations League-avslutningen mot Grekland och Ungern. Finland kan säkra gruppsegern redan i den första matchen. Vi har spelat oss till ett bra läge, säger han.

Formel 1

Se tumultet i depån då Verstappen letade upp Ocon – Yle Sportens F1-expert: "Det var länge sedan man såg något sådant"

Fredrik af Petersens har sett mycket inom formel 1.

Fredrik af Petersens har sett mycket inom formel 1 men var förvånad efter att ha sett gårdagens dramatiska händelser i Brasilien. Först satte Esteban Ocon på ett nästintill oförklarligt sätt käppar i hjulen för Max Verstappen som körde mot segern och efter loppet fick den ilskna Red Bull-föraren tag på fransmannen i depån.

Nyheter

Niskanens OS-guldstrid, Pärmäkoskis tre OS-medaljer eller Ollis VM-guld? Nu röstas Årets häftigaste idrottsprestation

Många kandidater för Årets häftigaste idrottsprestation.

35 fina blåvita idrottsprestationer tävlar om titeln Årets häftigaste idrottsprestation. Om du inte hittar en klar vinnare bland de listade är det fritt fram att föreslå en egen favorit. Bland de tyngsta favoriterna finns bland annat Iivo Niskanens kämpatag till OS-guld på 50 kilometer och Krista Pärmäkoskis tre OS-medaljer.

I Leipzigs Röda Stjärna hör sport och politik ihop – division 7-lagets fans får se upp för nynazister på bortamatcherna

Fotboll med ett politiskt budskap.

Sedan ytterhögern drog ut på gatorna i tyska Chemnitz har man i Tyskland frågat sig hur starka de högerextrema krafterna i delstaten Sachsen egentligen är. I diskussionen har Sachsen ofta betecknats som en delstat där man ignorerat eller åtminstone tigit ihjäl problemet. Men det finns ändå de som redan länge öppet har ställt sig emot extremhögern.

Nyheter

Sportmagasinet

Lågan hade slocknat – då krossade Robert Helenius mentala spärrarna och räddade karriären: ”Inte vågat tro på mig själv”

Allt hade varit över vid förlust i senaste matchen.

Passionen var försvunnen och proffskarriären fem före över. Hälsohelvetet hade tärt på förutom kroppen också motivationen och psyket. Men knockoutsegern i ödesfajten över Erkan Teper gav Robert Helenius en nystart. I Sportmagasinet pratar tungviktaren om oskälig kritik, bästa formen på åtta år – och den stora drömmen som återuppstått.

Kampen går vidare trots svenska chockbeskedet – Finlands OS-dröm lever: "Vill visa att vi är besvikna"

Team Surprise lade ner sin verksamhet i synkrokonståkning.

Medan alla tiders mest framgångsrika synkrolag – svenska Team Surprise – valde att kasta in handduken, vill regerande världsmästarna Marigold IceUnity hålla OS-frågan på agendan med sitt nya kortprogram #WhyNot.

Yle Sporten rekommenderar

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport