Hoppa till huvudinnehåll

”Jag var lat och kanske lite för tjock”: Teemu Pukki såg sig i spegeln och skärpte sig – sedan tog han England med storm

Hemligheten bakom succén? En uppenbarelse i Bröndby.

Senast Teemu Pukki spelade i Storbritannien floppade han. Nu råder total Pukkihysteri i Norwich. Yle Sporten reste till England för att reda ut framgångsreceptet. Svaret? En tysk tränares hårda skola.

NHL-kolumnen: KalPa-stämpel på skrällen när ”världens bästa hockeylag” blev knockat – Jarmo Kekäläinens våghalsiga satsning träffade mitt i prick

Jarmo Kekäläinens lagbygge knockade NHL:s storfavorit.

”Jag har gjort mitt, nu är det lagets tur”. Ungefär så sa Columbus GM Jarmo Kekäläinen efter att transferfönstret stängdes. Då hade han förstärkt laget med Matt Duchene och Ryan Dzingel och vägrat trejda bort Sergej Bobrovskij och Artemi Panarin. Att en fransk junior som spelat säsongen i Kekäläinens fostrarklubb, KalPa, skulle bli hjälte hade han nog inte räknat med.

Goda råd är dyra för Jukka Jalonen efter otaliga återbud – här är spelarna som ännu kan bli VM-aktuella

Bara två av 49 NHL-finländare har tackat ja till VM.

Rekordmånga finländare (49) fick dra på sig en NHL-tröja säsongen 2018–19 men hittills har bara två blåvita NHL-doldisar tackat ja till spel i ishockey-VM. Laget lär förbli anonymt men truppen lever fortfarande i allra högsta grad. I NHL håller den första slutspelsomgången på att ta slut, medan AHL-slutspelet precis har dragit igång. I FM-ligans finalserie har Kärpät många VM-aktuella spelare.

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Sportbacken skickade in en puck på mål som styrdes in.

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan.

Andreas Rönnbergs skadedrabbade säsong motiverade för fortsatt spel i moderklubben – "Han är en viktig stöttepelare för de yngre"

Intressant lagbygge för nästa säsong extra sporre.

Bara en dag innan BK-46 inleder semifinalmatcherna i herrarnas FM-liga, meddelar klubben att nyckelspelaren Andreas Rönnberg fortsätter i fostrarföreningen åtminstone i en säsong till. Utsikterna inför nästa säsong och årets skadeproblem sporrade till fortsättning.

"Jag grips av panik, jag vill inte, jag kan inte" – rädslan är 16-åriga Ennis träningskompis

Redskapsgymnastens viktigaste egenskap är mod.

Landslagsgymnasten Enni Kettunen minns det som igår. Under en tävlingsuppvärmning för två år sen landade hon sin pikerade överslagsvolt framåt med sträckta ben. Det kändes som om någon hade huggit en yxa i hennes knän. Sedan dess har hon inte gjort hoppet på tävlingsmatta.

Vådan av att vara Eremenko – Sergei om den stora pressen, bråken i Basel och ratandet av Finlands landslag: ”Familjen sa att jag ska följa mitt hjärta”

Kan man göra ett namn för sig själv om man heter Eremenko?

Sergei Eremenkos bästa juniorlandslagsminne är gången han skruvade in en frispark och skickade ut Ryssland ur EM-kvalet. Sedan dess har han bytt från blåvitt till rött. Hur gick det till?

Yle Sporten rekommenderar

Frågesporter

Sportliv

45-åriga lejonikonen ångrar inte att hon gav hockeyn en andra chans – men smällen för tre år sedan skrämde ordentligt: ”Tänk om livet förändras för gott”

Legendaren Riikka Sallinen spelade hemma-VM redan 1992.

Möjligheten att få kämpa om VM-medalj inför hemmapublik fick Riikka Sallinen (f.d. Välilä) att fortsätta karriären ett år till. Men det var inte den viktigaste orsaken. I Sportliv berättar hockeylegendaren om beslutsångest, osäkerhet – och rädslan efter smällen som kunde ha förändrat allt.

Får jag lov? frågade Juulia, och Matthias svarade ja – med motivationen i botten och karriären på fall förändrade en fråga allting

Finlands mest lovande par sedan Rahkamo & Kokko på 90-talet.

Ensam på isen. Dag ut och dag in. Inga träningskompisar, ingen att slänga käft med i omklädningsrummet. Just då bjöd Juulia upp till dans. Det innebar slutet på en frustrerande singelåkarkarriär och början på en lovande isdanskarriär. Idag vet Matthias Versluis att han valde rätt.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport