Hoppa till huvudinnehåll

Dopingbomben: hela OS-medaljtrion har åkt fast

Fyra år för sent – spanjor kan få OS-guld.

Med den senaste tidens flod av dopingförseelser, -anklagelser och -misstankar kan OS-historieböckerna komma att skrivas om flera gånger om. Nu gäller det damernas tyngdlyftning i 75 kg:s klassen där hela medaljtrion från London 2012 åkt fast.

Abdelrahman kastar inte om medaljer i Rio

Ihab Abdelrahman får inte ta del i olympiska spelen.

Ihab Abdelrahman får inte ta del i olympiska spelen. Spjutkastaren är dopningsmisstänkt men B-provet har ännu inte analyserats.

OS i Rio de Janeiro

Minskat intresse för OS på grund av dopning

Över hälften säger att dopning påverkar deras intresse.

Den senaste tidens dopningsskandaler har lett till ett minskat intresse för OS, enligt en opinionsundersökning som BBC har låtit göra. Över hälften, 57 procent, säger att dopning påverkar mycket eller en aning deras intresse för de olympiska spelen.

Norska dopningsmisstankar

Dopning

Kari-Pekka Kyrö om dopningsdomarna: Glädjens dagar

"Det är starkt. Det är en fantastisk riktning".

Finlands tidigare skidlandslagstränare Kari-Pekka Kyrö är glad över att man nu på allvar börjat nysta upp dopningsproblemen inom idrotten. Det är starkt. Det är en fantastisk riktning, säger han till Yle Sporten.

Abdelrahman: Positiva dopningsprovet en konspiration

Tror att den egyptiska olympiska kommittén ligger bakom.

Spjutkastaren Ihab Abdelrahman har åkt fast för dopning. Enligt Abdelrahman ligger Egyptens olympiska kommitté bakom det positiva provet. Det finns många elaka personer i kommittén, säger han till Yle.

Nyheter

Mascherano fortsätter i Barcelona

Nya kontraktet täcker de tre följande säsongerna.

Javier Mascherano förlängde sitt kontrakt med fotbollsgiganten Barcelona. Mascherano har representerat klubben sedan 2010.

Kalevaspelen 2016

Formel 1 – Ungerns Grand Prix

Ryska dopningsskandalen

Podd

Podd: Kanada Cup 1984 – Finland får inte vara med

Tyskland tog lejonens plats men bättre gick det för Sverige.

För att återuppliva minnen och höja stämningen inför höstens World Cup bjuder Yle Sportens Anders Nordenswan på en podcast-serie om superturneringens historia. I det fjärde avsnittet får Finland inte ens vara med, Tyskland tog lejonens plats 1984. Desto bättre gick det för Sverige.

Sportmagasinet

Sommaren är räddad! Mellan mästerskapen kan du kolla in Sportmagasinet på Arenan

Avsnitten finns nu på Yle Arenan i ett års tid.

Nyfiken på de OS-aktuella idrottarna, eller arbetet bakom bollsportsundret Island? Stiglöpning kanske är din grej och vad är egentligen e-sport? Det här är bara några av de teman som Sportmagasinet har bjudit på under det senaste året. Och den bästa nyheten för alla idrottsälskare? Jo, Sportmagasinet finns numera ett helt år på Arenan! Här hittar du alla avsnitt.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport

  • Dopingbomben: hela OS-medaljtrion har åkt fast

    Fyra år för sent – spanjor kan få OS-guld.

    Med den senaste tidens flod av dopingförseelser, -anklagelser och -misstankar kan OS-historieböckerna komma att skrivas om flera gånger om. Nu gäller det damernas tyngdlyftning i 75 kg:s klassen där hela medaljtrion från London 2012 åkt fast.

  • Colombiansk klubb mästare i Copa Libertadores

    Atletico Nacional tog sin andra seger i klubbturneringen.

    Finalen i Copa Libertadores avgjordes på onsdagen i Colombia. Hemmalaget Club Atletico Nacional vann trofén efter att man besegrat Independiente del Valle med totalt 2-1. Se målet – det är inte bara Islands fotbollsreferent som kan det här med att jubla...