Hoppa till huvudinnehåll

Inga debutanter i Marjamäkis EHT-lejontrupp

Starkt lag på benen när landslagssäsongen rullar vidare.

Chefstränaren Lauri Marjamäkis trupp vid EHT-turneringen i Helsingfors innehåller inga överraskningar. Det är idel bekanta namn som kommer att möta Ryssland, Tjeckien och Sverige på Yles kanaler i november.

IFK Mariehamn ligamästare

Rörda IFK-bossen: ”Då kommer tårarna”

Jag tycker vi är värda guldet, säger Peter Mattsson.

IFK Mariehamn är finländsk mästare i fotboll. Samtidigt har klubbdirektören Peter Mattsson krönt sitt livsverk. Jag tycker vi är värda det här, säger han efter klubbens första FM-guld.

Segern i #ligatipset2016 gick till Lappland

Fem rätt av tolv möjliga gav seger i Yle Sportens klassiker.

Efter att IFK Mariehamns guldjubel lagt sig på Åland har också en annan långkörare officiellt avslutats. Aarre Hietanen från Kolari kommun i Lappland har vunnit årets upplaga av Yle Sportens populära fotbollstippning #ligatipset2016.

Övriga nyheter

Barcelona besöker Manchester i Yles TV-match

Den 18 oktober vann Barcelona på hemmaplan med 4-0.

När FC Barcelona och Manchester City möttes senast körde katalanerna över sina engelska gäster enligt noter. Nu möts lagen igen i början av november i Yles följande televiserade Champions League-match.

Juniorvärldsmästaren dumpad av Pelicans, skrev långt avtal med Tappara

Pelicans och Sebastian Repo går skilda vägar.

Förra säsongen gjorde han 15 mål, hittills i år har det blivit tre passningspoäng på åtta matcher. Saldot tillfredsställde inte Lahtis-klubben Pelicans som sade upp kontraktet med yttern Sebastian Repo. Repos nya klubb i tre säsonger blir Tappara från Tammerfors.

Moratas mål förde upp Real i tabelltopp

Inhopparen avgjorde med sent segermål mot Bilbao.

Det krävdes ett inhopp av Alvaro Morata för att Real Madrid skulle ta full pott på hemmaplan mot Atletic Bilbao. Moratas fjärde mål för säsongen betydde både 2-1 seger och ligaledning.

Längdåkning

Ishockey

Gretzky hyllar Laine: ”Den killen älskar att göra mål”

Tidernas störste ishockeyspelare berömmer finländaren.

Med fyra mål på fyra matcher har Patrik Laine svarat upp till alla förväntningar i NHL. Nu får 18-åringen beröm från flera håll, bland annat av tidernas störste ishockeyspelare Wayne Gretzky.

Fotboll

Att leva i nuet har fört IFK Mariehamn till toppen

IFK Mariehamn en seger från historiskt ligaguld.

Öbor kan i viss mån ses som eremiter, men också som människor som tar en dag i taget och inte stressar allt för mycket över vad som kommer att hända imorgon. Denna filosofi har också fört IFK Mariehamn till en historisk ligasäsong som på söndag kan få guldkant.

Historisk bottennotering för Finlands herrar

Föll utanför top 100 på Fifa-rankingen i oktober.

Finlands herrlandslag i fotboll har fått ett kvitto på den misär man för tillfället befinner sig i. Efter två förlorade VM-kvalmatcher i oktober har Finland halkat ner på en 101:a plats på det internationella fotbollsförbundet Fifa:s världsranking.

Sportmagasinet

Hockeybröder med uppdrag att irritera

Filip och Erik Riska tillsammans igen i Sport.

Både på uteisen i Lepplax och på garageuppfarten var det den fyra år äldre Filip som var kung. Det var hårda duster som jag tyvärr ofta förlorade, men jag bjöd alltid upp till dans, skrattar Erik.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport