Hoppa till huvudinnehåll

Ishockey

Gretzky hyllar Laine: ”Den killen älskar att göra mål”

Tidernas störste ishockeyspelare berömmer finländaren.

Med fyra mål på fyra matcher har Patrik Laine svarat upp till alla förväntningar i NHL. Nu får 18-åringen beröm från flera håll, bland annat av tidernas störste ishockeyspelare Wayne Gretzky.

Skidsport

FIS-bossen om Johaug: ”Vi överklagar ett milt straff”

Om hon är skyldig borde hon få fyra år, säger högste chefen.

Therese Johaug riskerar upp till fyra års avstängning för dopning. Om den norska skidstjärnan får ett kort straff, kommer det internationella skiförbundet FIS att agera. Om hon är skyldig borde hon få fyra år, säger högste chefen Gian Franco Kasper.

Nyheter

Sparta gav Grankulla IFK tuff behandling

Sparta vann klart över GrIFK i damernas FM-serie i handboll.

Sparta hade inga problem att ta hem poängen borta mot GrIFK i lördagens tidiga match i damernas FM-serie i handboll. Hela fyra Sparta-spelare satte in fem mål eller fler i matchen.

Mera nyheter

Hattrick Laine

Laine: "Underbart att göra tre mål"

Nöjd Patrik Laine kommenterade duellen med Matthews.

Fem poäng på fyra matcher och karriärens första hattrick: den 18-årige Patrik Laine har fått en fantastisk start på karriären i NHL. Det här är världens bästa serie och det var mäktigt att göra tre fullträffar, sade Laine själv efter 5-4 segern mot Toronto.

Fotboll

Fallet Johaug

Managerns besked: "Johaug lägger inte av"

Managern satte punkt för spekulationerna om Johaugs framtid.

Den 18 december klarnar det vilket straff norska Therese Johaug, 28, får för det aktuella fallet med den anabola steroiden clostebol. Enligt hennes manager är det inte aktuellt med att avsluta karriären, vilken domen än blir.

Sportmagasinet

Topptränaren Frans Bosch tror på kroppens sunda förnuft

Topptränaren Frans Bosch förenar styrka med koordination.

Idrottare som lyssnar på sina tränare presterar sämre än sådana som inte gör det. Och det här är bevisat. Så säger den holländska tränaren och professorn vid Fontys-universitetet i Eindhoven, Frans Bosch.

Handbollsgymnasiet, ett steg i rätt riktning

Handbollsgymnasiet ett pilotprojekt som ska ge resultat.

Sedan i höstas har åtta elever vid handbollsgymnasiet i Kisakallio kunnat kombinera handbollsträning och studier. Om fyra år skall de vara studenter och handbollspelare i utländska ligor.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport