Hoppa till huvudinnehåll

Uefa fortsätter reformera CL: nya starttider hösten 2018

Säsongen 2018–2019 förändras matchtiden för alla matcher.

Det europeiska fotbollsförbundet Uefa håller på att förnya förmatet för sin flaggskeppsturnering för klubblag. Säsongen 2018–2019 förändras matchtiden för samtliga Champions League-matcher, rapporterar tyska Bild.

Herrarnas VM-kval i fotboll

VM-kvalet närmar sig - tufft genrep på onsdag

Finland möter Tyskland i Mönchengladbach i träningsmatch.

Finlands fotbollsherrar lottades in i en tuff VM-kvalgrupp, och träningsmotståndaren i onsdagens genrep i TV2 ligger helt i linje med svårighetsgraden för Hasse Backes mannar. Regerande världsmästarna Tyskland tar emot Finland i Mönchengladbach sent på onsdagskvällen.

Nyheter

Sportmagasinet

Världsmästaren vill ta den akademiska vägen till NHL

Kasper Björkqvist satsar både på studier och hockey i USA.

Ryssland utjämnar finalen i U20-VM med sex sekunder på klockan. Publiken tystnar, referenterna suckar djupt, unglejonen traskar av isen med sänkta huvuden. Utom Kasper Björkqvist som stannar vid svenska TV 4:s kameragrupp och konstaterar att det ordnar sig och att Finland bombsäkert kommer att vinna.

Mer än 1300 gymnaster kan inte ha fel

Gymnastikfesten i Kristinestad lockade gammal och ung.

Som en Stafettkarneval för gymnaster, så kan man beskriva Finlands Svenska Gymnastikförbunds gymnastikfestival. Festivalen som ordnas vart fjärde år, är höjdpunkten för alla som har tränat på sina program under vintern.

Västnyländsk fotboll

Internationell fotboll

Övergången klar: Messi, Suárez, Neymar … och Alcácer

Barcelona betalar Valencia 32 miljoner euro för 23-åringen.

Barcelona bekräftar att klubben har köpt forwarden Paco Alcácer från Valencia. Totalt betalar ”Barca” 32 miljoner euro för 23-åringen som förra säsongen gjorde 13 mål i den spanska ligan.

Finsk fotboll

Tränarbyte i KPV - Ylimäki fick sparken

Negativ spiral ledde till förändring hos tabellfyran.

KPV från Karleby ligger alltjämt på fjärde plats i fotbollens divison ett, men har idag sparkat sin tränare Antti Ylimäki. Ny lots blir istället Jarmo Korhonen.

Mera nyheter

Friidrott

OS-minnen

Katja Nyberg: När drömmen blir sann

"Mitt knä håller på att falla av. Men det gör ingenting."

Mitt knä och min axel håller på att falla av. Men det gör ingenting. Jag har nått mitt mål. Katja Nyberg beskriver vägen från Tapio Korjus spjutläger till norsk olympisk mästare i handboll i OS-gästkolumnen.

World Cup-podd

Podden: Bra, bättre, Kanada Cup 1987

Det femte poddavsnittet tar upp historiens bästa turnering.

För att återuppliva minnen och höja stämningen inför höstens World Cup bjuder Yle Sportens Anders Nordenswan på en podcast-serie om evenemangets historia. Den femte delen handlar om det som helt enkelt är historiens bästa ishockeyturnering: Kanada Cup 1987.

Podd: Kanada Cup 1984 – Finland får inte vara med

Tyskland tog lejonens plats men bättre gick det för Sverige.

För att återuppliva minnen och höja stämningen inför höstens World Cup bjuder Yle Sportens Anders Nordenswan på en podcast-serie om superturneringens historia. I det fjärde avsnittet får Finland inte ens vara med, Tyskland tog lejonens plats 1984. Desto bättre gick det för Sverige.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport