Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

Kataja klar för Champions League

Kataja skrev finländsk baskethistoria.

Kataja har avancerat till basketens Champions League som spelas för första gången i år. Det här efter att ha besegrat Södertälje.

Krävde 60 000 euro - tvingas själv ersätta klubben

Ilves tidigare tränare Armstrong förlorade i tingsrätten.

Konflikten mellan fotbollstränaren Keith Armstrong och hans tidigare klubb Ilves är avgjord. Tingsrätten i Birkaland dömde på torsdagen för klubben - nu tvingas Armstrong öppna plånboken.

Rom drog sig ur OS-racet

Los Angeles, Paris och Budapest ännu med i leken.

Rom kommer inte att vara med och ansöka om värdskapet för sommar-OS 2024. Roms stadsfullmäktige röstade för att dra sig ur leken.

Jets inledde träningsmatcherna utan Patrik Laine

Winnipeg föll i första träningsmatchen med 0-3 mot Calgary.

När Winnipeg Jets spelar sin två första träningsmatcher inför NHL-säsongen 2016-2017 lyser lagets superlöfte Patrik Laine med sin frånvaro. Nu verkar fredagen kunna vara dagen när supertalangen debuterar.

Sportmagasinet

WFA - fotboll i hembyn så länge som möjligt

Samarbetsprojekt ska stärka fotbollen i Vasaregionen.

Sedan förra hösten har sex fotbollsföreningar i Vasatrakten samarbetat inom Wasa Fotboll Akademi. Syftet är att utveckla föreningarnas juniorverksamhet så att spelarna kan fortsätta i hembyn så länge som möjligt. På sikt hoppas man på fler juniorlandslagsspelare från trakten.

Fler nyheter

Cocks bevisade sin styrka i Sirenius sista match

Cocks gjorde sitt då Sirenius tackade för sig.

Regerande handbollsmästarna Cocks var på bra spelhumör i Myrbacka och slog hemmalaget Atlas med 33–19. Matchen var samtidigt Ken Sirenius sista som chefstränare för Vandalaget.

World Cup-podd

Podden: World Cup 2004 – Finland i hetluften

Senast slutade det med Lejonen mot Kanada i final i Toronto.

Lejonen mot Kanada i finalen på World Cup i Toronto. Det var ju så det hela slutade för tolv år sedan. I Anders Nordenswans poddserie har turen kommit till den senaste gången som turneringen spelades.

Podden: Bra, bättre, Kanada Cup 1987

Det femte poddavsnittet tar upp historiens bästa turnering.

För att återuppliva minnen och höja stämningen inför höstens World Cup bjuder Yle Sportens Anders Nordenswan på en podcast-serie om evenemangets historia. Den femte delen handlar om det som helt enkelt är historiens bästa ishockeyturnering: Kanada Cup 1987.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport