Hoppa till huvudinnehåll

Trots bra start – Kontinen utslagen i Toronto

Kontinen och Peers förlorade kvartsfinalen i Toronto.

Henri Kontinen och John Peers lyckades inte ta sig till semifinal i Mastersturneringen i Toronto. Kontinen och Peers förlorade kvartsfinalen mot Ivan Dodig och Marcelo Melo.

Då Messi säger nej så menar han nej

Lionel Messi har inga planer att återvända till landslaget.

Inte ens den argentinska regeringen lyckades få Lionel Messi att ändra på sitt beslut att lämna landslaget. Argentina måste inleda VM-kvalet utan världens bästa fotbollspelare.

OS-programmet

OS-programmet – gren för gren

Yle sänder 600 timmar i TV och 3300 timmar på webben.

Under natten till den 6 augusti invigs de 28:e olympiska sommarspelen och den här gången är det Rio de Janeiro som är värdstad. Här hittar ni hela OS-programmet gren för gren.

Nyheter

Dopning

Bäst i Asien på 400 meter – utesluts ur sommar-OS

Youssef Masrahi från Saudiarabien fick rött ljus.

Youssef Masrahi innehar det asiatiska rekordet på 400 meter för herrar. Han får ändå ställa in sin resa till OS i Rio de Janeiro efter misstankar om att ha åkt fast i ett dopningstest.

Tränarbyten i fotboll

Podd

Podden: Bra, bättre, Kanada Cup 1987

Det femte poddavsnittet tar upp historiens bästa turnering.

För att återuppliva minnen och höja stämningen inför höstens World Cup bjuder Yle Sportens Anders Nordenswan på en podcast-serie om evenemangets historia. Den femte delen handlar om det som helt enkelt är historiens bästa ishockeyturnering: Kanada Cup 1987.

Podd: Kanada Cup 1984 – Finland får inte vara med

Tyskland tog lejonens plats men bättre gick det för Sverige.

För att återuppliva minnen och höja stämningen inför höstens World Cup bjuder Yle Sportens Anders Nordenswan på en podcast-serie om superturneringens historia. I det fjärde avsnittet får Finland inte ens vara med, Tyskland tog lejonens plats 1984. Desto bättre gick det för Sverige.

Norska dopningsmisstankar

OS i Rio de Janeiro

Minskat intresse för OS på grund av dopning

Över hälften säger att dopning påverkar deras intresse.

Den senaste tidens dopningsskandaler har lett till ett minskat intresse för OS, enligt en opinionsundersökning som BBC har låtit göra. Över hälften, 57 procent, säger att dopning påverkar mycket eller en aning deras intresse för de olympiska spelen.

Sportmagasinet

Sommaren är räddad! Mellan mästerskapen kan du kolla in Sportmagasinet på Arenan

Avsnitten finns nu på Yle Arenan i ett års tid.

Nyfiken på de OS-aktuella idrottarna, eller arbetet bakom bollsportsundret Island? Stiglöpning kanske är din grej och vad är egentligen e-sport? Det här är bara några av de teman som Sportmagasinet har bjudit på under det senaste året. Och den bästa nyheten för alla idrottsälskare? Jo, Sportmagasinet finns numera ett helt år på Arenan! Här hittar du alla avsnitt.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport