Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

Formel 1

Sportmagasinet

Mer än 1300 gymnaster kan inte ha fel

Gymnastikfesten i Kristinestad lockade gammal och ung.

Som en Stafettkarneval för gymnaster, så kan man beskriva Finlands Svenska Gymnastikförbunds gymnastikfestival. Festivalen som ordnas vart fjärde år, är höjdpunkten för alla som har tränat på sina program under vintern.

Friidrott

Finland mot Sverige i Tammerfors

Landskampen avgörs i Tammerfors 3-4 september.

Friidrottssäsongen 2016 har varit fullspäckad med både EM och OS på programmet. Säsongen avslutas som vanligt med Sverigekampen, men för ovanlighetens skull avslutas den inte i Helsingfors.

Fotboll

Mera nyheter

MTV Sport: Landslagsback flyttar till SJK

Juhani Ojala är nära en återkomst till fotbollsligan.

Enligt MTV Sport kommer landslagsbacken Juhani Ojala att flytta till SJK. Ojala var nyligen nära en flytt till Coventry men den affären blev inte av.

Raonic och McEnroe går skilda vägar

US Open börjar på måndagen.

John McEnroe kommer inte längre att ingå i tränarstaben för världssexan Milos Raonic. Det här meddelar han samma dag som årets sista Grand Slam-turnering kör igång.

Joni Wiman avbröt GRC-lopp i Atlantic city

Tre deltvälingar återstår i den amerikanska rallycrosserien.

Joni Wiman från Pojo avbröt och blev sist i den nionde deltävlingen i Global Rallcross Championship natten mot måndagen. Segern i loppet som kördes i Atlantic City i USA gick till amerikanen Scott Speed.

Norska skidhärvan

Lojobo simmar från Europa till Afrika

Tuomas Kaario ska korsa Gibraltar sund i september.

Maratonsimmaren Tuomas Kaario i Lojo siktar på att simma över Gibraltar sund i september. Kaario var den första i världen att simma över Finska viken för två år sedan.

OS-minnen

Katja Nyberg: När drömmen blir sann

"Mitt knä håller på att falla av. Men det gör ingenting."

Mitt knä och min axel håller på att falla av. Men det gör ingenting. Jag har nått mitt mål. Katja Nyberg beskriver vägen från Tapio Korjus spjutläger till norsk olympisk mästare i handboll i OS-gästkolumnen.

World Cup-podd

Podden: Bra, bättre, Kanada Cup 1987

Det femte poddavsnittet tar upp historiens bästa turnering.

För att återuppliva minnen och höja stämningen inför höstens World Cup bjuder Yle Sportens Anders Nordenswan på en podcast-serie om evenemangets historia. Den femte delen handlar om det som helt enkelt är historiens bästa ishockeyturnering: Kanada Cup 1987.

Podd: Kanada Cup 1984 – Finland får inte vara med

Tyskland tog lejonens plats men bättre gick det för Sverige.

För att återuppliva minnen och höja stämningen inför höstens World Cup bjuder Yle Sportens Anders Nordenswan på en podcast-serie om superturneringens historia. I det fjärde avsnittet får Finland inte ens vara med, Tyskland tog lejonens plats 1984. Desto bättre gick det för Sverige.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport