Hoppa till huvudinnehåll

Att leva i nuet har fört IFK Mariehamn till toppen

IFK Mariehamn en seger från historiskt ligaguld.

Öbor kan i viss mån ses som eremiter, men också som människor som tar en dag i taget och inte stressar allt för mycket över vad som kommer att hända imorgon. Denna filosofi har också fört IFK Mariehamn till en historisk ligasäsong som på söndag kan få guldkant.

Överraskningsvinnare i Horse Show – Tallberg 19:e i debuten

Aromaa bästa finländare: "Det känns underbart".

Nils Bruynseels och hästen Ganzia de Muze vann banhoppningstävlingen Helsingfors Grand Prix. Kyrkslättbon Emma Tallberg slutade 19:e i debuten i ett femstjärnigt Grand Prix. Jag är verkligen lycklig över resultatet, säger Tallberg.

Längdåkning

Handboll

Sparta gav Grankulla IFK tuff behandling

Sparta vann klart över GrIFK i damernas FM-serie i handboll.

Sparta hade inga problem att ta hem poängen borta mot GrIFK i lördagens tidiga match i damernas FM-serie i handboll. Hela fyra Sparta-spelare satte in fem mål eller fler i matchen.

Mera nyheter

Benedek Olah skrev historia efter EM-framgång

Spelar kvartsfinal som första finländare någonsin.

Finlands bästa bordtennisspelare Benedek Olah är klar för kvartsfinal i EM. Olah vann över polacken Daniel Gorak i åttondelsfinal och möter nu riktigt tufft motstånd i kampen om en semifinalplats.

Hattrick Laine

Fotboll

Historisk bottennotering för Finlands herrar

Föll utanför top 100 på Fifa-rankingen i oktober.

Finlands herrlandslag i fotboll har fått ett kvitto på den misär man för tillfället befinner sig i. Efter två förlorade VM-kvalmatcher i oktober har Finland halkat ner på en 101:a plats på det internationella fotbollsförbundet Fifa:s världsranking.

Ny förlust för Nashville – Rinne i skottregn

Mot Detroit kom tredje förlusten för Rinne Nashville.

Nashville Predators har inte fått någon strålande start på NHL-säsongen. Mot Detroit kom tredje förlusten – trots 38 räddningar från Pekka Rinne.

Sportmagasinet

Topptränaren Frans Bosch tror på kroppens sunda förnuft

Topptränaren Frans Bosch förenar styrka med koordination.

Idrottare som lyssnar på sina tränare presterar sämre än sådana som inte gör det. Och det här är bevisat. Så säger den holländska tränaren och professorn vid Fontys-universitetet i Eindhoven, Frans Bosch.

Handbollsgymnasiet, ett steg i rätt riktning

Handbollsgymnasiet ett pilotprojekt som ska ge resultat.

Sedan i höstas har åtta elever vid handbollsgymnasiet i Kisakallio kunnat kombinera handbollsträning och studier. Om fyra år skall de vara studenter och handbollspelare i utländska ligor.

Fallet Johaug

Managerns besked: "Johaug lägger inte av"

Managern satte punkt för spekulationerna om Johaugs framtid.

Den 18 december klarnar det vilket straff norska Therese Johaug, 28, får för det aktuella fallet med den anabola steroiden clostebol. Enligt hennes manager är det inte aktuellt med att avsluta karriären, vilken domen än blir.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport