Hoppa till huvudinnehåll

VM-brons! Finland öppnade medaljkontot i grevens tid

Finlands damstafettlag tog brons i orienterings-VM.

Det blev inget medaljlöst orienterings-VM för Finland. Finlands greppade det sista halmstrået och kirrade medalj i stafetten på lördag. Finland var länge nära guldet, men fick nöja sig med brons.

Fotboll

Lassas hälsning till HIFK-fansen: Var inte rädda!

Lassas: Vi vill ta 20 poäng på de avslutande matcherna.

HIFK har legat i botten av tabellen så gott som hela säsongen. Trots det jobbiga läget är U21-landslagsspelaren Fredrik Lassas säker på att HIFK hålls kvar den högsta serien.

Mera nyheter

World Cup

Norska skidhärvan

Champions League och Europa League

Katja Nyberg: När drömmen blir sann

"Mitt knä håller på att falla av. Men det gör ingenting."

Mitt knä och min axel håller på att falla av. Men det gör ingenting. Jag har nått mitt mål. Katja Nyberg beskriver vägen från Tapio Korjus spjutläger till norsk olympisk mästare i handboll i OS-gästkolumnen.

Podd

Podden: Bra, bättre, Kanada Cup 1987

Det femte poddavsnittet tar upp historiens bästa turnering.

För att återuppliva minnen och höja stämningen inför höstens World Cup bjuder Yle Sportens Anders Nordenswan på en podcast-serie om evenemangets historia. Den femte delen handlar om det som helt enkelt är historiens bästa ishockeyturnering: Kanada Cup 1987.

Podd: Kanada Cup 1984 – Finland får inte vara med

Tyskland tog lejonens plats men bättre gick det för Sverige.

För att återuppliva minnen och höja stämningen inför höstens World Cup bjuder Yle Sportens Anders Nordenswan på en podcast-serie om superturneringens historia. I det fjärde avsnittet får Finland inte ens vara med, Tyskland tog lejonens plats 1984. Desto bättre gick det för Sverige.

Sportmagasinet

Sportmagasinet: Magplask eller för höga förväntningar?

När inte ens nytt finländskt rekord räcker till final.

OS i Rio de Janeiro är över och kritiken mot den finländska toppidrotten och toppidrottarna har inte låtit vänta på sig. Samtidigt glöms många goda prestationer bort, när framgången enbart mäts i medaljer. Sportmagasinet följde med flera idrottare under deras väg mot OS, tog del av deras tankar och förväntningar. I säsongspremiären i kväll är det dags för bokslut.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport