Hoppa till huvudinnehåll

Video: Schweinsteiger bröt ihop inför avskedet

"Det betyder så mycket att ni är här idag."

I Tyskland handlade det mesta inför träningsmatchen mot Finland om Bastian Schweinsteigers farväl. Den tyska fotbollspubliken hyllade sin världsmästare – och veteranen var tydligt rörd.

Herrarnas VM-kval i fotboll

VM-kvalet närmar sig - tufft genrep på onsdag

Finland möter Tyskland i Mönchengladbach i träningsmatch.

Finlands fotbollsherrar lottades in i en tuff VM-kvalgrupp, och träningsmotståndaren i onsdagens genrep i TV2 ligger helt i linje med svårighetsgraden för Hasse Backes mannar. Regerande världsmästarna Tyskland tar emot Finland i Mönchengladbach sent på onsdagskvällen.

Nyheter

Västnyländsk fotboll

Internationell fotboll

Övergången klar: Messi, Suárez, Neymar … och Alcácer

Barcelona betalar Valencia 32 miljoner euro för 23-åringen.

Barcelona bekräftar att klubben har köpt forwarden Paco Alcácer från Valencia. Totalt betalar ”Barca” 32 miljoner euro för 23-åringen som förra säsongen gjorde 13 mål i den spanska ligan.

Finsk fotboll

Tränarbyte i KPV - Ylimäki fick sparken

Negativ spiral ledde till förändring hos tabellfyran.

KPV från Karleby ligger alltjämt på fjärde plats i fotbollens divison ett, men har idag sparkat sin tränare Antti Ylimäki. Ny lots blir istället Jarmo Korhonen.

Mera nyheter

Friidrott

OS-minnen

Katja Nyberg: När drömmen blir sann

"Mitt knä håller på att falla av. Men det gör ingenting."

Mitt knä och min axel håller på att falla av. Men det gör ingenting. Jag har nått mitt mål. Katja Nyberg beskriver vägen från Tapio Korjus spjutläger till norsk olympisk mästare i handboll i OS-gästkolumnen.

World Cup-podd

Podden: Bra, bättre, Kanada Cup 1987

Det femte poddavsnittet tar upp historiens bästa turnering.

För att återuppliva minnen och höja stämningen inför höstens World Cup bjuder Yle Sportens Anders Nordenswan på en podcast-serie om evenemangets historia. Den femte delen handlar om det som helt enkelt är historiens bästa ishockeyturnering: Kanada Cup 1987.

Podd: Kanada Cup 1984 – Finland får inte vara med

Tyskland tog lejonens plats men bättre gick det för Sverige.

För att återuppliva minnen och höja stämningen inför höstens World Cup bjuder Yle Sportens Anders Nordenswan på en podcast-serie om superturneringens historia. I det fjärde avsnittet får Finland inte ens vara med, Tyskland tog lejonens plats 1984. Desto bättre gick det för Sverige.

Sportmagasinet

Världsmästaren vill ta den akademiska vägen till NHL

Kasper Björkqvist satsar både på studier och hockey i USA.

Ryssland utjämnar finalen i U20-VM med sex sekunder på klockan. Publiken tystnar, referenterna suckar djupt, unglejonen traskar av isen med sänkta huvuden. Utom Kasper Björkqvist som stannar vid svenska TV 4:s kameragrupp och konstaterar att det ordnar sig och att Finland bombsäkert kommer att vinna. Se senaste Sportmagasinet på Arenan.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport