Hoppa till huvudinnehåll

Fotboll

Andra nyheter

Sibbosonen Emil Weckman, 14, Europamästare i motocross

”Jättefint att avsluta EM-säsongen med en seger."

Jättetalangen Emil Weckman går från klarhet till klarhet. 14-åringen säkrade ännu en EM-titel tack vare dagens seger i Assen i Holland. ”Jättefint att avsluta EM-säsongen med en seger och ett andra mästerskap.”

Mäktig vändning bakom Kontinens tionde titel

Kontinen och Garcia-Lopez vinnare i Winston-Salem.

Henri Kontinen och Guillermo Garcia-Lopez har vunnit ATP-turneringen i Winston-Salem. Segern i dubbel mot Leander Paes och Andre Begemann kom efter en mäktig vändning.

Friidrott

Finland mot Sverige i Tammerfors

Landskampen avgörs i Tammerfors 3-4 september.

Friidrottssäsongen 2016 har varit fullspäckad med både EM och OS på programmet. Säsongen avslutas som vanligt med Sverigekampen, men för ovanlighetens skull avslutas den inte i Helsingfors.

Fotboll

Problemen fortsätter - Solo tar paus från klubblaget

Avstängd från landslaget i 6 månader, nu ur spel i klubben.

Rubrikerna kring den amerikanska fotbollsmålvakten Hope Solo har varit dystra under den senaste tiden. Nu har den 35-årige Solo beviljats ledigt också från sitt klubblag.

Mera nyheter

VM-brons! Finland öppnade medaljkontot i grevens tid

Finlands damstafettlag tog brons i orienterings-VM.

Det blev inget medaljlöst orienterings-VM för Finland. Finlands greppade det sista halmstrået och kirrade medalj i stafetten på lördag. Finland var länge nära guldet, men fick nöja sig med brons.

Norska skidhärvan

Annat

OS-minnen

Katja Nyberg: När drömmen blir sann

"Mitt knä håller på att falla av. Men det gör ingenting."

Mitt knä och min axel håller på att falla av. Men det gör ingenting. Jag har nått mitt mål. Katja Nyberg beskriver vägen från Tapio Korjus spjutläger till norsk olympisk mästare i handboll i OS-gästkolumnen.

World Cup-podd

Podden: Bra, bättre, Kanada Cup 1987

Det femte poddavsnittet tar upp historiens bästa turnering.

För att återuppliva minnen och höja stämningen inför höstens World Cup bjuder Yle Sportens Anders Nordenswan på en podcast-serie om evenemangets historia. Den femte delen handlar om det som helt enkelt är historiens bästa ishockeyturnering: Kanada Cup 1987.

Podd: Kanada Cup 1984 – Finland får inte vara med

Tyskland tog lejonens plats men bättre gick det för Sverige.

För att återuppliva minnen och höja stämningen inför höstens World Cup bjuder Yle Sportens Anders Nordenswan på en podcast-serie om superturneringens historia. I det fjärde avsnittet får Finland inte ens vara med, Tyskland tog lejonens plats 1984. Desto bättre gick det för Sverige.

Sportmagasinet

Sportmagasinet: Magplask eller för höga förväntningar?

När inte ens nytt finländskt rekord räcker till final.

OS i Rio de Janeiro är över och kritiken mot den finländska toppidrotten och toppidrottarna har inte låtit vänta på sig. Samtidigt glöms många goda prestationer bort, när framgången enbart mäts i medaljer. Sportmagasinet följde med flera idrottare under deras väg mot OS, tog del av deras tankar och förväntningar. I säsongspremiären i kväll är det dags för bokslut.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport