Hoppa till huvudinnehåll

Vintersport

Nyheter

IFK Mariehamn ligamästare

Segern i #ligatipset2016 gick till Lappland

Fem rätt av tolv möjliga gav seger i Yle Sportens klassiker.

Efter att IFK Mariehamns guldjubel lagt sig på Åland har också en annan långkörare officiellt avslutats. Aarre Hietanen från Kolari kommun i Lappland har vunnit årets upplaga av Yle Sportens populära fotbollstippning #ligatipset2016.

Guldtränaren: Det här är otroliga killar

En fantastisk säsong på alla sätt, säger Peter Lundberg.

Han tog över efter Pekka Lyyski – och överglänste sin företrädare direkt. Peter Lundberg är guldmakaren på Åland. Det är en fantastisk säsong på alla sätt, säger mästartränaren.

Paavo Noponen 1930-2016

Paavo Noponen är död

Yles långvariga kommentator har gått bort i 86-årsåldern.

Yles långvariga sportkommentator Paavo Noponen har gått bort i 86-årsåldern. Noponen insjuknade i feber vilket han inte återhämtade sig från.

Winnipeg Jets utspelade utomhus av Puljujärvis Oilers

Säsongens första utomhusmatch i NHL slutade i Oilers-seger.

Det blev inga poäng för Patrik Laine eller Jesse Puljujärvi, när säsongens första NHL-match utomhus avgjordes inatt i Winnipeg. Puljujärvi fick ändå lämna arenan med ett leende på läpparna efter att hans Edmonton Oilers besegrat Laines Winnipeg Jets med klara 3-0.

Längdåkning

Ishockey

Juniorvärldsmästaren dumpad av Pelicans, skrev långt avtal med Tappara

Pelicans och Sebastian Repo går skilda vägar.

Förra säsongen gjorde han 15 mål, hittills i år har det blivit tre passningspoäng på åtta matcher. Saldot tillfredsställde inte Lahtis-klubben Pelicans som sade upp kontraktet med yttern Sebastian Repo. Repos nya klubb i tre säsonger blir Tappara från Tammerfors.

Fotboll

Moratas mål förde upp Real i tabelltopp

Inhopparen avgjorde med sent segermål mot Bilbao.

Det krävdes ett inhopp av Alvaro Morata för att Real Madrid skulle ta full pott på hemmaplan mot Atletic Bilbao. Moratas fjärde mål för säsongen betydde både 2-1 seger och ligaledning.

Att leva i nuet har fört IFK Mariehamn till toppen

IFK Mariehamn en seger från historiskt ligaguld.

Öbor kan i viss mån ses som eremiter, men också som människor som tar en dag i taget och inte stressar allt för mycket över vad som kommer att hända imorgon. Denna filosofi har också fört IFK Mariehamn till en historisk ligasäsong som på söndag kan få guldkant.

Sportmagasinet

Hockeybröder med uppdrag att irritera

Filip och Erik Riska tillsammans igen i Sport.

Både på uteisen i Lepplax och på garageuppfarten var det den fyra år äldre Filip som var kung. Det var hårda duster som jag tyvärr ofta förlorade, men jag bjöd alltid upp till dans, skrattar Erik.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Sport