Hoppa till huvudinnehåll

Svenska skolan i Lahtis är bäst på hejaramsor

Vendlaskolan och Rödskog skola fick hedersomnämnande.

Priset för bästa hejaramsa i klassen för lågstadier gick i år till Svenska skolan i Lahtis. Ramsorna har skickats in på förhand och en jury har valt ut vinnaren samt två skolor som fått hedersomnämnande.

900 kilometer genom Svenskfinland

Stafettkarnevalen ordnar en stafett genom Svenskfinland.

Som en del av projektet Finland 100 år, arrangeras en skolstafett genom Svenskfinland. Stafetten sänds direkt på Yle Arenan och avslutas med att det sista laget springer in på Stafettkarneval den 19. maj.

Stafettkarnevalen 2016: Se alla lopp här

Återupplev Stafettkarnevalens alla lopp.

Vill du se ditt eget, ditt barns eller ditt barnbarns lopp från Stafettkarnevalen i Vasa? Här hittar du både fredagens och lördagens alla starter, från försök till final, på ett och samma ställe. Här hittar du också hejarklackstävlingarna och maskottävlingarna.

Stafettkarnevalen i åttio klipp – från växlingsdramatik till hejarklacksjubel

Res genom Stafettkarnevalens många tävlingar och decennier.

Stafettkarnevalen är en unik tillställning där alla skolor i Svenskfinland deltar i löptävlingar tillsammans. Den första Stafettkarnevalen ordnades 1961. Men karnevalen handlar inte bara om att springa och växla. En lika viktig tävling utspelar sig på läktarna. Löp med oss genom Stafettkarnevalens många tävlingar och decennier.

Sursik vann hejarklackstävlingen 2016

Vi träffar den vinnande hejarklacken och en elefant.

Följ med upp på läktaren. Här är tävlingen på stafettkarnevalen lika hård som nere på löparbanorna. Vi träffar hejarklacken som vann och dessutom en elefant i mjukisbyxor.

Nyligen publicerat - Stafettkarnevalen