Innehåll från Strömsö
Huvudinnehåll
Jag har alltid vetat att jag en dag kommer att jobba som kock i Strömsö, säger Oskar Mendelin och det är nu det händer
”Det känns sjukt bra och pirrigt.”
Vill du äta mer billig, inhemsk potatis? Gör kroppkakor, kungen av potatisrätter och servera med tre olika fyllningar
Kroppkakor är Sveriges gåva till husmanskosten.
70-talsmöblerna trendar igen – damma av din gamla svarvade stol eller snickra en ny från grunden
Sittdelen av papperssnöre gör möbeln lite dansk.
Syrlig lemoncurd utan mjölk – perfekt till en fluffig pavlova
Lemoncurd passar också som pålägg.
Ogillar du att avbilda och imitera – en mexikansk alebrije skapar du helt utan regler och logik
Hobbylera är ett följsamt material, som passar alla åldrar.
Kan vaksimning vara vägen till lugn? Nybörjaren från Finland möter den erfarna vinterbadaren från Australien
"Bekymren avdunstar med den varma luften jag andas ut."
Locka fram nya smaker i morotssoppan med kaffe – den beska drycken är en klockren smakkompis till den orangea roten
En het och mättande soppa som passar för lunchlådan.
Värm din frusna vintersjäl med ett solgult cornbread – jalapeño ger hetta i både kaka och bröd
Fyra jalapeños och en skvätt marsalavin sätter smaken.
Tycker du det är krångligt att göra glass – kokosgrädde och socker är faktiskt det enda som behövs
Glassen är mjölk- och äggfri och passar även allergiker.
Ett trädgårdsdjur av skrot är ingen allvarlig sak – en marschallhållare kan förhindra brand
Med en spade och en kratta kommer du långt.
Senaste avsnittet
Avsnitt 2: Nytt radarpar i köket
Kocken Oskar Mendelin debuterar i Strömsö. Under våren kommer han att laga mat tillsammans med den tidigare programledaren Matias Jungar. Jim flätar en sits och Camilla gör ett färgexperiment.