Hoppa till huvudinnehåll

Städare stöter på negativa attityder

Det finns brist på förmän inom städbranschen.

I serien Arbetscoachen tar X3M reda på hur det är att jobba i de branscher där arbetsutsikterna ser relativt goda ut. Sofia Syrjänen är egenföretagare inom en sådan bransch, hon jobbar med städning.

Höjda fiskekvoter välkommet – men branschoron består

Fiskarna kräver långsiktighet och klara besked.

Trots att EU-kommissionen vill höja kvoterna för fiske av bland annat strömming, vassbuk och lax ser yrkesfiskarna stora frågetecken kring lagstiftningen. Men nya regelverk kan trygga långsiktigheten, säger man på Centralförbundet för fiskerihushållning.

Skådespelaren Gene Wilder död

Wilder var med i många av Mel Brooks komedier.

Den amerikanska skådespelaren Gene Wilder har avlidit. Han var känd för bland annat sin roll i Willy Wonka (Kalle i chokladfabriken) och för sin medverkan i Mel Brooks komedier.

Existerande läkemedel kan kanske hjälpa i kampen mot zikaviruset

Två läkemedelstyper har haft positiv effekt i labbtester.

Inom forskarvärlden pågår en frenetisk kamp för att ta fram ett vaccin eller botemedel mot zikaviruset som sprider sig raskt över varmare delar av världen. Vid amerikanska universitet har man upptäckt att två läkemedelstyper som redan finns på marknaden möjligen kunde hjälpa till med att bekämpa viruset.

Mer än 1300 gymnaster kan inte ha fel

Gymnastikfesten i Kristinestad lockade gammal och ung.

Som en Stafettkarneval för gymnaster, så kan man beskriva Finlands Svenska Gymnastikförbunds gymnastikfestival. Festivalen som ordnas vart fjärde år, är höjdpunkten för alla som har tränat på sina program under vintern.

Besök Lappvikens sjukhus i virtuell verklighet

Ta del av Radioteaterns hörspelsinstallation på din dator.

Lappvikens sjukhus har under sin 160-åriga historia vårdat såväl vanliga människor som många berömda personer som lidit av mentala problem. Den veckra byggnaden ritad av Carl Ludwig Engel har sett och hört många historier. Nu bjuder Radioteatern er på några av dem.

Lojobo simmar från Europa till Afrika

Tuomas Kaario ska korsa Gibraltar sund i september.

Maratonsimmaren Tuomas Kaario i Lojo siktar på att simma över Gibraltar sund i september. Kaario var den första i världen att simma över Finska viken för två år sedan.

Vegas programvärdar

Få lokala nyheter i din mobil!

Prioritera nära dig-nyheter med vår app Nyhetskollen.

Är Nykarleby din hemort och viktig för dig? Eller Pargas? Esbo? Med vår nyhetsapp Nyhetskollen kan du försäkra dig om att inget som berör hemknutarna går dig förbi.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Regnet drar vidare

Regnområdet i landets södra och mellersta delar försvagas och drar sig österut och under dagens lopp blir det småningom klarare. Dagens högsta temperatur är 14 till 18 grader.
Läs hela väderrapporten här.