Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Tre kvinnor går på en tom gata. På vardera sidor syns gamla trähus.

Kaskö utreder hur man ska ordna bibliotekstjänsterna

Kaskö stad ska inom den närmaste framtiden fatta beslut om hur bibliotekstjänsterna i staden ska organiseras. Nu efterlyser staden invånarnas åsikter i en enkät.

Pargas servicepunkt och turistinformation, en disk med två stolar framför.

Privata ärenden ska inte diskuteras vid Pargas servicepunkt

Folk chockerade över att problem diskuteras offentligt.

En kund i Kompassen i Borgå

Kompassen får Borgåborna att hitta rätt

Allt fler vänder sig till servicepunkten Kompassen för att få svar på sina frågor om Borgå stad. Kompassen har funnits vid Krämaretorget i dryga två år.

Vasa centralsjuhus huvudbyggnad

Enklare att få info på sjukhuset

På tisdag öppnar dörrarna för en ny servicepunkt för patienter och närstående vid Vasa centralsjukhus. Meningen är att man ska få hjälp med allt från att hitta rätt i sjukhuset till hur man använder sina e-recept.

Postkontor

Stämningen är låg på Itella

Itella minskar sin personal med knappa 500 medarbetare och utgången för Österbottens del är ännu oviss. De hotade jobben finns främst inom utdelningen.

Arbetslösa i Egentliga Finland går hårt ut mot TE-reformen

De arbetslösa i Egentliga Finland är oroade över följderna av att arbets- och näringsbyråer (TE-byråer) läggs ner.

Arbets-och näringsbyrån i karis flyttar

Arbetsförmedlingen flyttar till Ekenäs

Nylands arbets- och näringsbyrå flyttar vid årsskiftet från Karis till Fix-huset i Ekenäs. Det innebär ett mera centralt läge och kortare väg för hangöborna.

Mats Kajander driver verksamheten på servicestationnen vid brofästet på Emsalö

Ny servicepunkt vid Emsalö brofästet

Båtar kan igen tanka bensin och båtfolket få något i sig vid brofästet på Emsalö i Borgå. Mats Kajander har hållit öppet i snart två månader och kunderna har verkat glada för att det hittats en ny ägare till servicepunkten.

Vinter i Ingå.

Västankvarn kunde samla lantbrukare

I Västankvarn, Ingå, har landsbygdsförvaltningen öppet hus i dag (21.3). Jordbrukaren Peter Siggberg hoppas att Västankvarn skulle kunna utvecklas till en plats där aktörer inom lantbruket samlas.

Stängd biljettkassa

VR förkortar biljettkassors öppethållningstider

VR läggen ner biljettförsäljningen över disk på veckosluten på järnvägsstationerna i Vasa och Karleby. Sammanlagt avslutas helgförsäljningen på 12 stationer i landet.

Ett polismärke på en polis uniform.

Sibboborna förtjänar bättre service av polisen

Invånarna i Sibbo kan sköta ärenden hos polisen endast en eftermiddag i veckan. Inrikesministeriet vill dra in hela servicekontoret.

Skylt på busshållplats

Svårare att köpa resekort i Sibbo

Från och med årsskiftet skär Helsingfors regiontrafiks servicepunkter i Sibbo ner sina öppethållningstider. Orsaken är att försäljning av resekort har minskat.

Polisens betjäningskontor i Karis

Förslag: Polisen stänger i Karis och Ingå

Polisen betjänar på färre platser i Västnyland om det går som ordföranden för reformarbetsgruppen föreslår. I Karis och Ingå skulle polisens personal inte betjäna kunder. Hangö skulle få ha kvar sin servicepunkt.