Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

En bagare förpackar bröd på ett bageri.

Tuffa leveransavtal ställer till det för små och medelstora företag: "Det är obegripligt att företagaren ska leverera med förlust en lång tid"

Många företag har problem med sina leveransavtal. De levererar med förlust då kostnaderna stiger snabbt. Upphandlare gör klokt i att inte driva små företag i konkurs.

Henrikssons bageri i Borgå

Problemen med skadedjur i Henrikssons bageri i Borgå är lösta

Åtgärderna tog 10 månader att förverkliga.

Runda ljusröda bakelser dekoreras med röd gelé. I bakgrunde choklad och gräddbakelser.

Wi-Box årets företagare i Raseborg

Wi-Box har bageri, restaurang och konditori i Ekenäs.

Bageriprodukter från Harjus bageri

Karleby hotar bagare med 5000 euros böter – måste märka sina bullar bättre

Näringsdeklaration måste finnas på förpackade varor.

Memmarivor i en kyldisk.

Syd-Österbotten: Närpes brödfabrik läggs ner

En 89-årig era avslutas i januari.

Stolar och parasoll utanför Café Axo i Pargas.

Pepparkaksbageriet Axo blir del av Rostens bagerikoncern

Man undersöker möjligheterna att exportera Pargasprodukter.

Backers runebergstårtor exporteras också till Sverige

Runebergstårtor från Pojo på export till Stockholm

Runebergstårtor från Pojo för första gången i Sverige.

Rågfält

Fin rågskörd i det svala sommarvädret

Användningen av hybridsorter ökar skörden per hektar.

Centralköket Köökkis mat provsmakas i Lojo

Motioner om mer närmat och mindre halvfabrikat i Borgå ratas av beredningen

På tisdag behandlar direktionen för lokalservice motionerna.

Nicklas Smedman har jobbat på Andreas Knips hembageri i Kvevlax i snart nio år.

Nicklas Smedman fick jobb på bageri trots funktionshinder

Få funktionshindrade har lönearbete.

Bagaren Peter Valli-Braxén kavlar ut deg.

Bråda dagar på bagerierna

Skolavslutningstider innebär mycket arbete för bagerierna.

Mango-ostkaka vid MBakery som är årets bageri 2015

MBakerys grundare Mikko Hietala är årets unga företagare i Egentliga Finland 2017

Motivering: satsning på kvalitet och egna produkter.

Hemgjorda delikata croissanter

Venezuela griper sockerbagare - mjölet måste användas till bröd

Förbjudet att baka kakor i det ekonomiskt krisande landet.

NB Tony Holtegaard bagare i Kimito

Generationsväxling i företag - "det börjar bli tungt, solen har inte lyst alla dagar"

Frågan om vem som ska leda företagen är högaktuell.

Choklad

Evira: Gömda allergener i vart tionde livsmedel

Mjölk, nötter, ägg och gluten utan varning på förpackningar.

Pargas centrum.

Nu blir det andra bullar i Pargas

Paret Juusola flyttar från Raumo och tänker tillverka surdeg

Bröd med långsamma kolhydrater

Fyra fick gå på Närpes brödfabrik

Minskar från 29 till 25 anställda.

Saltet i ditt bröd en hälsorisk?

Saltet i vårt dagliga bröd väcker debatt. Myndigheterna och bagerierna är oense om hur mycket salt som kan tillsättas i brödet. På myndighetshåll påminner man att åtminstone trettio procent av vårt saltintag kommer från brödprodukter. Bagerierna pekar ändå ut påläggen som den stora saltboven.

På Primula har man hittat på flera sätt att kompensera för den miljöpåverkan brödproduktionen har. Bild: YLE/Smältpunkt/Mona Sandell

Varumärket Primula återuppstår

Varumärket Primula återuppstår. Bageriföretaget Perheleipurit köper varumärket och produktionsanläggningarna i Träskända.

Bröd kan innehålla förvånansvärt många onödiga ingredienser som till exempel förlänger livslängen till det absurda. Bild: Cityportalen Ab/YLE

Fazer tar upp kampen med småbagerierna

Det går relativt bra för de mindre, lokala bagerierna i huvudstadsregionen. Nu ger sig bagerijätten Fazer in i konkurrensen med ett butikskoncept hämtat från Sverige.

Kvinna köper bröd, Yle 1962

Från åkern till brödhyllan – ett bröd blir till

Nyfikna kameran tar reda på hur ett bröd blir till.