Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Yrkeshögskolan Novia i Vasa

Novia lockar studerande med PR-filmer

Yrkeshögskolan Novia har gjort sex PR-filmer för att marknadsföra hela högskolan både vad det gäller studieorter och utbildningsutbud. Filmernas målgrupp är potentiella sökande till högskolan och ska ge en inblick i utbildningsutbudet.

Problem fylla platser på Novia i Raseborg

Rektor för yrkeshögskolan Novia Örjan Andersson ser fallet Vilhelmina Hellsberg som problematiskt men säger samtidigt att yrkeshögskolan Novia vill erbjuda många valmöjligheter och ett så brett utbildningsutbud på svenska som möjligt.

Vörå idrottsgymnasium vill utbilda golfproffs

Nästa höst kan det bli möjligt för golfande ungdomar att bli student samtidigt som de får satsa på golfen. Vörå samgymnasium och idrottsgymnasium hoppas kunna satsa på ännu en idrottslinje - en golflinje.

Crazy Train på scen

Tio år av rockmusik

Det svängde rejält i Vasa stadshus på lördag kväll. Rockskolan firade då sin tioårsfest med gräddtårta i spegelsalen och rockkonsert i den fullsatta festsalen.

Yrkesinstitutet Optima

Artesanutbildningen flyttar från Terjärv

Artesan-finsnickar-utbildningen flyttar från Terjärv till Jakobstad och båtbyggarutbildningen läggs på is och inga elever kommer tillsvidare att tas in.

Tiina Palonen

Viktigt att informera om ungdomsgarantin

Vid nyår trädde Ungdomsgarantin i kraft - den garanterar utbildnings- eller arbetsplats för arbetslösa och nyutexaminerade personer. Tiina Palonen på Vasa stads informations- och rådgivningspunkt för ungdom, Reimari, arbetar med ungdomsgarantin.

Vattenläckage 21.11.2009

Ingen brandmannakurs 2013

Nästa år antas inga nya elever till utbildningen på Helsingfors Räddningsskola. Staden kan inte utbilda fler än man har jobb för, säger rektorn Matti Waitinen. Men om staten går in för att betala en andel av utbildningen kunde det bli en ändring.