Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

vaccin

Stor dansk studie förkastar kopplingar mellan MPR-vaccin och autism

Inga kopplingar med autism i någon grupp.

Tillverkning av mediciner.

Läkemedelsskandal i Indien – två av medicinerna säljs i Finland

Europeiska läkemedelsmyndigheten kräver försäljningsförbud.

Joakim Träskelin, idrottsproducent på Folkhälsan utbildning

Kostrådgivarutbildning startar på Norrvalla

Nu finns det möjlighet att utbilda sig till kostrådgivare på svenska på Norrvalla i Vörå. Det är Folkhälsan Utbildning som startar kursen i samarbete med svenska The Academy. Joakim Träskelin är idrottsproducent vid Folkhälsan Utbildning och han berättar att intresset för utbildningen är stor.

Tatueringsfärger i partihandeln Nordic tattoo supplies hylla i Pemar utanför Åbo

Myndigheterna vill skärpa tatueringsövervakningen

Det finns inga forskningsresultat kring tatueringarnas långtidsverkan, och vid Social- och hälsovårdsministeriet är man speciellt oroade över de färgämnen som används.

Neandertalmänniskor i Varggrottan.

Utställningen om Varggrottan stängs

Intresset för Varggrottan har falnat. Stadsstyrelsen i Kristinestad beslöt i måndags att man vid årsskiftet stänger utställningen i IF Länkens Bötombergsstuga. Men det finns ändå ett visst hopp om att intresset för Varggrottan ska vakna till liv på nytt.

Gener förklarar inte skolframgång

Det genetiska arvet förklarar inte framgång i skolan, visar en färsk internationell jämförelse. Det här stärker uppfattningen om att det är omgivningen och andra faktorer starkt spelar in i skolframgången, säger forskare vid Uleåborgs universitet som deltog i undersökningen.

Snuttjobbarna oftast unga utbildade kvinnor

Den mest sannolika snuttjobbaren är en högtutbildad ung kvinna. Det här framgår ur en undersökning som Akademikercentralen Akava presenterat i dag

Var noga med att hålla tänderna rena, så underviker du tandlossning. Bild: YLE/Pravda

Vbl & ÖT: Språkgränsen syns även i tänderna

Finlandssvenska beväringar har bättre tänder än sina finskspråkiga kamrater, visar forskningsresultat som refereras i Vasabladet och Österbottens Tidning.

Riksdagsledamot Mikaela Nylander

"Laxfisket håller på att bli en samvetsfråga"

- Laxfisket och fiskekvoterna håller på att bli en samvetsfråga, i samma klass som kärnkraft eller eutanasi, säger SFP:s Mikaela Nylander. Det har visat sig svårt för regeringspartierna att ta gemensam ställning i fiskefrågorna för de är så eldfängda.

D-vitaminmiss fall för rätten

D-vitaminpreparatstillverkaren Chemeda ämnar att dra Östra Finlands universitet inför rätta. Företaget har krävt skadestånd av universitetet, men inte fått något svar.