Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Juha Sipilä

Facken och regeringen talar förbi varandra

Ett samhällsfördrag i augusti är inte troligt.

Åbo hamn.

Aktias Tyrväinen: Så blir Finland konkurrenskraftigt

Förra veckan kom två goda ekonomiska nyheter, den ena i USA den andra i Finland. Det skriver Aktias chefsekonom Timo Tyrväinen i sin ekonomiska översikt.

sedel och mynt

Löneskillnaden mellan kvinnor och män växer under hela karriären

Löneklyftan mellan kvinnor och män har inte minskat, visar en inte ännu publicerad utredning av Statistikcentralen. Löneskillnaderna växer under hela karriären. Under de senaste åren har olika lönetillägg ökat på lönegapet och det faktum att kvinnor oftast har en högre utbildning har inte minskat på löneskillnaderna.

M-reals pappersbruk i Äänekoski

Inkomstklyftorna ökar

Yrken där de anställda får medellön minskade med en dryg tiondel under 1995 - 2008, visar Vatts kartläggning. Näringslivets forskningsinstitut Etla tror att finanskrisen ytterligare har förstärkt den här trenden. Samtidigt ökar sådana yrken där de anställda är högt respektive lågt avlönade.

Hård kritik mot lägre lön för äldre - nu svarar Vartiainen

Juhana Vartiainen, överdirektör vid Statens ekonomiska forskningscentral VATT, försvarar sitt uttalande om att äldre arbetstagare borde få lägre lön. Uttalandet har väckt starka reaktioner efter att Vartiainen uttalade sig i tidningen Iisalmen Sanomat under veckoslutet.