Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Etelä-Uusimaa

”Annonser kan också vara information”

Annonser i tidningar och utskick delar åsikter bland folket.

Tidningen Östnyland.

Tidningen Östnyland blir tvådagarstidning

Oklart vad KSF Medias uppsägningar betyder för redaktionen.

Hbl

53 får gå från KSF Media

Västra Nyland och Östnyland blir tvådagars tidningar.

Aleksi Tuomola är en av 8 unga journalsiter som står bakom projektet Uusi Inari, en pop-up lokaltidning som är verksami Enare i fabruari och mars 2015.

Enare får gräsrotsfinansierad lokaltidning

Finlands till ytan största kommun får snart en ny lokaltidning. Den gräsrotsfinansierade pop-up tidningen Uusi Inari (Nya Enare) nådde på måndagen minimimålet på 11 000 euro som krävs för att projektet ska förverkligas.

Finlandssvenska tidningar

"Jag betalar inte för nyheter"

Debatten om vem som ska betala för journalistiken tog fart efter uppsägningarna på KSF Media förra veckan. Jag betalar inte för nyheter, konstaterar den gamla reklammannen Jan-Eric Nyström som läser alla sina nyheter gratis på nätet.

Vy över Hangö vattentorn.

Lokala nyheter ligger nära Hangöbornas hjärtan

Många Hangöbor hoppas att KSF Medias sparpaket inte ska drabba de lokala tidningarna Västra Nyland och Hangötidningen. - Man kan inte vara utan dem, säger Hangöbon Agneta.

Lars Rosenblad

"För sent att bara tala om samarbete"

Ett enda finlandssvenskt mediebolag. Det är dit vi är på väg enligt Lars Rosenblad, tidigare chefredaktör på Vasabladet och Nya Åland.

Keskisuomalainen: Pressen får mera stöd av staten?

Flera åtgärder för att hjälpa upp pressens ekonomi bereds av Delegationen för tidningsärenden. Enligt tidningen Keskisuomalainen handlar det bland annat om skattelättnader och distributionsstöd.

Studentbladets logo

Studentbladet kan få det tufft i framtiden

På måndagens fullmäktige möte fattade Åbo Akademis Studentkår ett beslut som kan ha stora konsekvenser för Nordens äldsta studenttidning. ÅAS går ut ur Svenska studerandes intresseförening SSI, vars huvuduppgift är att ge ut Studentbladet.

Papperstidningen smälter bort

20 000 prenumeranter försvunnit på fyra år.

Camilla Berggren studerar förnyade Helsingin Sanomat

Broadsheet i tabloidformat, säger Vbl:s chefredaktör om förnyade Helsingin Sanomat

Den 8 januari utkom Nordens största dagstidning, Helsingin Sanomat i nytt och mindre format. Vasabladets chefredaktör Camilla Berggren låter sig inte imponeras av den förnyade tidningen