Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Muammar Gaddafis son Saadi utlämnas till Libyen

Niger har utlämnat den störtade libyske diktatorn Muammar Gaddafis son Saadi till Libyen. Känd som fotbollsspelare och affärsman.

Åttaårig pojke lurad på nätet

Janne Smeds 8-åriga son spelade spel via internet. Han fick en ny kompis, "Camilla", 11 år. Kontakten med personen bakom namnet ledde så småningom till att hon fick tillgång till Smeds kreditkortsuppgifter.

En trälubba som används vid möten.

Ingen misshandelsdom för pappa som lät omskära sin son

Hovrätten upphävde misshandelsdomen för en pappa som låtit omskära sin son. Läkaren som utförde ingreppet åtalades för grov misshandel men Helsingfors tingsrätt förkastade åtalet. Hovrätten fattade samma beslut.

Polisen i arbete

Tre döda i skottdrama i Laihela

Tre personer hittades skjutna i Laihela på söndagskvällen. Offren var en 73-årig man från Vasa, en 53-årig kvinna och en 55-årig man från Laihela. Mannen från Vasa hade varit och hälsat på kvinnan i hennes hem i Laihela när hennes före detta sambo kom dit med ett gevär och sköt dem innan han tog sitt eget liv.

Mr. Morgans Last Love, Michael Caine, Clémence Poésy

Mr. Morgans höstliga romans

Veckans, för att inte säga höstens romantiska premiär heter Mr. Morgans sista kärlek.

Leijonasydän, Peter Franzén, Jasper Pääkkönen

”Leijonasydän” - en kär nazist

Vad händer när en nazist förälskar sig i en kvinna som visar sig ha en mörkhyad son? Är det bäddat för brutala uppgörelser eller bevis på att kärleken övervinner allt? Kan det rentav bli både och?

"Jag förstelnades av sorg i tre år"

För 10 år sedan begick Anita och Hans Wikmans vuxna son självmord. Det var en chock som överskuggade alla andra större och mindre sorger dittills. Det tog flera år innan livet återvände till det någotsånär normala.

Prins William intervjuas av CNN

William: George är en rackare

Den nyblivne fadern prins William i Storbritannien säger att den nya rollen som pappa redan har förändrat honom. Han berättar också att han övade sig i att fästa barnstolen i baksätet av bilen för att inte misslyckas med det inför den samlade pressen.

Tre generationer på efterlängtad skiva

Älska sommar presenterar de nominerade för Vegapriset 2013 i kategorin Årets album. Utan att kompromissa och tänka på vad andra vill har Riddo Ridberg i Folkrörelsen skapat albumet Släpp in publiken.

Kuba på Sibeliusmuseum

Just nu pågår utställningen "Musica Cubana" på Sibeliusmuseum i Åbo. Den ger en inblick i den kubanska musikens värld.

På kurs för att lyckas i äktenskapet

- Precis som en bil behöver servas, så behöver äktenskapet tas om hand. Parrelationen sköter inte sig själv. Särskilt inte när man får barn.

Drottning Beatrix ger över till följande generation

Efter 33 på den nederländska tronen abdikerar drottning Beatrix senare i vår. Enligt drottningen är det tid för en ny generation. Den republikanska rörelsen i landet är rätt svag och det att drottningen inte gjort bort sig har lett till att hon varit populär.