Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Arbetskultur och kompetensutveckling

Arbetskultur och kompetensutveckling

Seksuaalinen ahdistelu / Asianajotoimisto Dittman&Indrenius / Anders Carlberg / Toimitusjohtaja / Hanna-Mari Manninen / Osakas / 17.01.2018

Här gäller nolltolerans för sexuella trakasserier

När hierarkierna slopas minskar trakasserierna

Yousician

De bytte mörka Finland mot soliga Thailand

Yousicians personal distansjobbade från Thailand.

Japanska businessmän

Hittar du en passande arbetskultur?

Diskussioner, noggrannhet och hierarkier - vad hör vart?

Alex Fager

Alex Fager: En barnrumpa som fick foten

Då jag var 22 var jag fullständigt övertygad om min egen förträfflighet. Det fanns ingenting eller ingen som hade satt, eller var på väg att sätta käppar i hjulet för min framgång. Tills jag en eftermiddag fick ett argt samtal av min dåvarande chef som avslutades med orden: Du behöver inte komma på jobb mera.

De flesta kockar slutar

Bara en tredjedel av de utexaminerade kockarna är kvar i arbetslivet vid 26 års ålder. Den uppskattningen gör Mikael Eskman som arbetar som lärare i matproduktion vid Prakticum. Eskman bekräftar att arbetskulturen i restaurangbranschen är tuff.

Servitör som bär på en bricka med glas.

Arbetsgivarna svarar på den osunda arbetskulturen

Hotell- och restaurangserviceförbundet MaRa har fått ta del av några av Yle nyheters exempel på osund och våldsam arbetskultur inom restaurangbranschen. Vd Timo Lappi säger att förbundet mycket sällan hör om sådana här fall.