Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Mordhundarna

Punken och en känsla av revolt i hjärtat

Attityd med åländska punktrion Mordhundarna.

redaktör med skivor

Den bästa musiken år 2014

I programmet Fokus på musikåret som gick - och det som kommer, spelar Ralf Sandell några av de bästa albumen och låtarna enligt honom själv. The Black Keys och Jack White är med som självklara representanter för fjolårets rocktoppar. Men mera otippad är kanske inhemska Tunto, och för Velvet Desperados och D'Angelo kan 2015 bli ett bra år.

Är det en lösnäsa? En tokig hatt? Bägge - det är ju Skämtrock!

Varför väljer man att försöka göra karriär under falskt namn, iförd lösmustasch och peruk och med knasig accent? Svenska Yle lanserar en granskning av humoristiska karaktärer i populärmusiken.

The New Tigers

Tre album som gör hösten bättre

Det viktiga för mig med The New Tigers är ändå den känsla som bandets musik ger mig, den försätter mig i ett reflekterande tillstånd och jag kan vila i deras musik hur länge som helst.

Julia Holter

Flow: Public Enemy number one

På natten åker två vänner och jag bil mot Åbo. Det är dimma och det blixtrar i molnen. Flow ligger bakom oss, motorvägen framför oss. Sebastian Bergholm sammanfattar årets Flow-festival.

Emmylou Harris & Rodney Crowell

Folkbildning: country och bluespunk

Jag lyssnade på Mudhoneys nya album.

lee perry, reggae, musik

Reggae på Jamaica

Idag, den 20 mars för 77 år sedan föddes en av de största profilerna inom reggae, det mytomspunne geniet och galenpannan Lee "Scratch" Perry. Det firar vi på Specialonsdag med en temasändning i reggaens tecken. Redaktör: "Dr. Ralf" Sandell.