Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Många skrivbord i en öppen sal. Vid skrivborden sitter personal med hörlurar och mikrofoner.

Branden i Billnäs utreds

Branden i Billnäs som i helgen krävde ett dödsoffer, kommer att utredas. Frågan är varför inte Billnäs FBK larmades, trots att det alltid är den närmaste räddningsenheten som skall få larmet. Räddningsverket vill påminna om hur viktigt det är att uppge en exakt gatuadress vid en olycka.

fukushima

Japans regering: Fukushimaläckan är allvarlig

Japans regering lovar att ta itu med det nyaste läckaget vid den havererade kärnkraftsanläggningen i Fukushima, drygt 120 kilometer nordost om Tokyo. Mängder av radioaktivt vatten fortsätter att läcka ut i Stilla havet.

Bärplockare i nöd i Pyttis

En bärpockare råkarde illa ut i Pyttis på onsdagen.

Harald Udd.

Hjärtstartaren räddade Harald

Defibrillatorer finns lite varstans i samhället idag och det är mycket bra, anser Harald Udd i Bromarv. Det var nämligen Bromarv frivilliga brandkårs defibrillator som räddade livet på Harald.

Eskilsöfärjan i Kaskö

Eskilsöfärjan kör normalt igen

Eskilsöfärjan i Kaskö trafikerar normalt igen. Färjan har haft problem med styrsystemet och det har lett till att färjan stått stilla i flera omgångar de senaste dagarna. Stoppen har varat en eller två timmar i taget.

Centraleuropa: Värsta översvämningarna på tio år

Ihållande regn har lett till massiva översvämningar i Centraleuropa. I Tjeckien har tre människor mist livet, från Österrike rapporteras ett dödsoffer. I Tyskland, som drabbas av de värsta översvämningarna, har minst fyra människor omkommit. Se Johnny Sjöbloms inslag från Tyskland!

Ett finger ska trycka på en hjärtstartare.

Hjärtstartare kan rädda liv i Ekenäs centrum

I Ekenäs centrum ska det gå snabbare än tidigare att få hjälp vid hjärtstillestånd. En defibrillator ska finnas tillhanda på taxistationen.

Nytt oväder kan drabba Burma

FN varnar för att ett nytt oväder ser ut att närma sig Burma. Det kan försvåra försöken att undsätta de överlevande efter cyklonens framfart. Uppskattningsvis 1,5 miljoner burmeser är hemlösa efter veckoslutets storm.