Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Nathan Brachotte, Ishan Regmi, Gabriel Specq och Fredrik Fagerholm vann ICT Showroom 2017 med projektet "Kill The Dj". Tobias Asplund, Sebastian Bröckl, Anton Lindholm och Benjamin Österholm vann priset "Anniversary jury".

"Kill the DJ" vann innovationstävling

ÅA-studerande gjorde system för att välja partymusik.

Anvias skåpbil parkerad i Vasa.

JNT:s vinst lika stor som Anvias

Elisa ett av Anvias bekymmer.

Niko Herlin i studion.

Dåliga tider alstrar goda idéer

Näringslivet har stora förhoppningar på startup-företagen inom ICT- och Clean tech-branscherna då det gäller Åbo regionens utveckling under 2015. Men om vi blickar lite längre in i framtiden - hur ser framtiden ut för Åboregionen i ett längre perspektiv?

Esboskolor köpte pekplattor - men leasingdatorerna består

Skolorna i Esbo skaffar nu nya pekplattor till lärarna för 1,3 miljoner euro. De svenska skolorna har under hela året tampats med höga datorkostnader. Den här anskaffningen görs ändå inte för att minska på antalet leasingdatorer, som är orsaken till de höga kostnaderna.

Help-knappen på ett tangentbord

Kommunen och teknologin möts i Sibbo

Sibbo vill hitta nya lösningar för att kommunen ska fungera bättre. Därför vill man samarbeta med bland annat ICT-branschen, säger kommundirektör Mikael Grannas.

Uula Ranta, student vid Uleåborgs universitet

Studerande nedslås inte av uppsägningar

Flera informationsteknikstuderande vid Uleåborgs universitet är hoppfulla om att få jobb, trots beskedet om att tusen personer inom branschen kommer att få sparken i Uleåborg. Vid Uleåborgs universitet följer man noga med hur branschen utvecklas.

Juha Ala-Mursula, Businessoulu

Uleåborg rädd för att förlora kunskap

I Uleåborg oroar man sig för att värdefull kunskap ska lämna regionen. De senaste veckorna har staden drabbats av dystra nyheter, då det blev klart att Microsoft och Broadcom sammanlagt säger upp nästan tusen människor.

ICT-vecka samlar branschfolk i Kuppis

Just nu pågår evenemanget Turku ICT Week, en temavecka med fokus på informations- och kommunikationsteknologi.

Bakom kulisserna på Google

Hur ser Google själva på all information de har om oss? Så här gick det till när Spotlight sökte svar av Google.

Uppstartsföretag blomstrar i Otnäs sommarvärme

I stället för att jobba för andra vässar Aaltostuderande sina egna företagsidéer under projektet "Summer of startups". Det är frågan om företagarsällkapet Aaltoes som drillar tio unga team i nio intensiva veckor.