Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Manuel Neuer under VM 2014

Tyskland knockade Algeriet efter högdramatisk förlängning

Ett viljestarkt Algeriet gjorde det svårt för Tyskland i den sena åttondelsfinalen, men den glödheta målvakten Rais M’bolhi fick till slut ge sig. Matchen slutade 2–1 efter tre förlängningsmål.

Tyskland tränar under fotbolls-VM i Brasilien 2014.

Tyskland storfavorit i sin åttondel

Tyskland har aldrig lyckats besegra Algeriet, men i måndagskvällens åttondelsfinal ges Joachim Löws mannar en ypperlig möjlighet att ändra på den statistiken.

Fabio Capello.

Capello arg på laserstråle

Rysslands förbundskapten Fabio Capello var förbannad på domarna efter matchen mot Algeriet som gjorde att de föll ur fotbolls-vm. Orsaken var en laserstråle som riktades mot den ryska målvakten Igor Akinfejevs ansikte.

Islam Slimani under VM 2014

Slimani skrev historia för Algeriet

För första gången någonsin tog sig Algeriet förbi gruppspelsfasen i VM. Islam Slimani gjorde det avgörande 1–1-målet mot Ryssland.

Ryssland går för seger.

Ryssland piskat att vinna

Ryssland och Algeriet avrundar gruppspelet med ett möte där bägge hyser avancemangsdrömmar. Ryssland måste vinna medan Ökenrävarnas utgångsläge är aningen lättare.

Rafik Halliche, Algeriet

Algerisk seger efter explosiv inledning

Efter det nesliga nederlaget mot Belgien rivstartade Ökenrävarna mot Sydkorea. Det ettriga anfallsarbetet i första halvlek gav utdelning i 4–2-segern mot Sydkorea.