Senaste artiklar
Strömmingen simmar mot nya vatten – en varmare och mindre salt Östersjö gör livet svårt för många nyckelarter kring Finlands kust
En kritisk gräns för många viktiga arter är nådd.
Vill du ha ny inspiration till julens fiskbord? Kocka med Michael Björklund och Matias Jungar, recept och inköpslistor hittar du här
En cookalong från Strömsö med julens fiskdelikatesser.
Ett enklare julbord i ny tappning – silltallrik, saffransrisotto och tiramisu
Den här julmenyn består av traditionella ingredienser i en ny tappning.
Gör fina, festliga fiskskulpturer av lim och strimlat papper
Papperspulp formas lätt till både abborre och strömming.
Trött på djupfrysta fiskpinnar? Testa Michael Björklunds färskostfyllda strömmingsfiléer med frasig pankopanering
Testa på Micke Björklunds friterade strömmingspinnar.
Efter många års planering är det liv i gösarnas barnkammare – yngel kläcks i tusental
Målet är att odla upp havslekande gös.
Dagens snackis blev fisksoppan som tog slut
Fiskets Dag lockade besökare men få fiskförsäljare.
"Dagsfärsk fisk finns inte för vi har för få yrkesfiskare" – allt från en dag gamla firrar till över en vecka gammal fångst i fiskdiskarna
Dagsfärsk fisk är omöjligt att få i Helsingforsbutikerna.
Laxyngel med radiosändare ska visa hur vandringen nedströms i Svartån lyckas - staten gav mer pengar för arbetet som ska hjälpa vandringsfisken
Vattenskyddsföreningen jobbar för vandringsfiskarna.
Snart röks det lax från Färöarna i Hangöby, men ingen lokal fiskare har ännu nappat på att hantera sin fångst i fiskhallen
Företaget hoppas på samarbete med lokala fiskare.
Varför exportera en fiskdelikatess när vi kan äta den själv? Testa smörstekt nors och gyllengul norsrom
Gästkock i Strömsö: Kenny Sundqvist
Veckoslutsläsning: Den nästan utdöda ålen fortsätter att överraska – och fyra andra lästips för söndagen
Fem lästips för söndagskvällen.
Vildfisken kunde utnyttjas bättre - i dag består endast åtta procent av marknaden av vildfisk
"Det finns många möjligheter inom branschen."
Den nästan utdöda ålen fortsätter att överraska och tar nu revansch på operan: "Den är som fiskarnas MacGyver och en av de mest unika varelser vi känner till"
Ålen utrotningshotad och ful men fascinerande och kaxig.
Tunnor, gammalt kylskåp eller murad rökugn - så här röker Svenskfinland fisk
Kolla in bilder på rökugnar av alla de slag!
Morgonkollen: Kyypakkaus ineffektivt mot ormbett, gränskontroller nämnde inget om karantänkrav, Putin bävar inför omröstning om konstitutionen
Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.
Fiska, ro, hantera och förtöja en båt är en del av det nya skolämnet skärgårdskunskap
Elever i Nagu och Korpo lär sig skärgårdskunskap i skolan.
FM i mathantverk lockade både nationella och internationella mathantverkare - Nagu, Sagu och Kimitoön fick guld med sig hem
Även mathantverkare från Åland presterade bra.
Fiskets hus öppnar sina dörrar: ”Det ska vara Vasas vardagsrum”
På tisdagen invigdes Fiskets hus i Vasa.
Lokal lax populärast i Lovisa, medan gösen får Borgåbor på kroken
Lokal fisk går åt mer än odlad och utländsk fisk.
Metetävling i blåsväder: "Ett proffs får fisk varje gång"
Mindre fångst än vanligt på grund av vind och lågt vatten.
"Skräpfisk" finns inte, allt kan bli god mat – varför importera fisk då den simmar i dina vatten?
I Kristinestad lär sig invandrare om språk och fisk.
Strömsö slår ett slag för mera inhemsk smartfisk och inleder grillsäsongen med medelhavssinspirerad braxen
Ett bra val för den medvetna fiskkonsumenten
Sveriges Radio: Dioxinhalten i lax som fångats i Bottniska viken på väg ner
Samma trend märks också av i dansk Östersjölax.
Bjud på festlig friluftsmat på sportlovet - club sandwich med färskrökt abborre och grillad sallad
Förbered tillbehören i hemmaköket.
Det här äter vi år 2019: Fiskfiléer, färska örter och bär är inne - hipsterfavoriten avokado är ute
Avokado finns inte längre bland de populäraste råvarorna.
Vi äter för lite inhemsk fisk – 80 procent är importerad: ”Det finns varken fisk eller fiskare”
Det är möjligt att äta inhemsk fisk året om.
De väntar ivrigt på att flytta in i Fiskets hus i Vasa – bjöd på rundvandring
Som invigning förseglades en kokbok i en vägg.
Stjärnkock vill äta upp all skarv och säl
Michael Björklund ser fram emot strömmingsmarknaden i Åbo.
Lokalt Live: 275 år av Strömmingsmarknad i Helsingfors – hur smakar fisken idag?
Vi sände live från Salutorget på måndag morgon.
Fyra reningsverk eller 3 000 svin – miljöbelastningen av en fiskodling utanför Jakobstad är omfattande
Stor kväve- och fosforbelastning från planerad fiskodling.
Ett fiskrökeri i Lovisa har undermåliga lokaler - rökt fisk får inte förvaras i samma kylrum som rå fisk
Kipparin Kala har fått upprepade anmärkningar om brister.
"Det är viktigt för mig att få åka ut på havet varje dag" - innovationer håller Lovisafiskare på ytan
Ben Henriksson fiskar på morgonen och röker salt på kvällen.
Snokarna stortrivs på Mariannes gård - se video när snoken slukar en fisk
Finlands enda "snoksafari".
Mängder av döda smörbultar i Borgå skärgård - kan ha förgiftats tror Naturväktare
Upp till hundratals döda fiskar har observerats.
Lokalt live: Nu har strömmingsfisket börjat - följ med oss på fiskefärd till Drumsö bro
Vi livestreamade fisket i dag från Drumsö bro.
Fiskets hus i Vasa tar form – målet är att öppna nästa år
Kända kockar sköter restaurangen.
Vad ska man ha med för mat till studentskrivningarna? Tips för en smartare matlåda
I bästa fall boostar du din tankeverksamhet.
Hangökrögare ska laga laxsoppa i japanskt varuhus: ”I ett bageri i Kobe ska vi baka några hundra skärgårdslimpor”
Magnus Ekström hoppas på export till Japan i framtiden.
Hangö positiv till brygga för mete i Hangöby
Föreningen Hangon kalamiehet tog initativet.
"Zero waste" -sik: Använd hela fisken
Fenor, fjäll och ben har mycket smak!
Inkokt sik med gurkmeja, fänkål och selleri
Färsk gurkmeja för både färg och sting.
Studie: D-vitamintillskott förebygger inte många sjukdomar
Vitaminbrist är oftare en följd av sjukdomen än dess orsak.
Plugga vid ÅA: Miljö- och marinbiologi
De dyker och fiskar efter sanningen om havet.
Ät gott på matkulturens dag
"Finländaren vill veta varifrån maten kommer."
Plast i vattnet kan hamna på din tallrik
Akta dig för att lämna plast i naturen.